Prajitura de gris cu fructe aduce putin la gust cu grisul cu lapte, insa se simte foate bine definit gustul de fructe, care te face sa repeti aceasta reteta de cate ori ai ocazia.
Eu am folosit piersici din compot, dar merge foarte si cu cirese, mere din compot, ananas, visine, dupa gustul fiecaruia.
Cuptorul il porniti la 175°C.
Se pune pe foc 500ml lapte, 100gr zahar si 2 plicuri zahar vanilat. Se ia de pe foc si se adauga circa 150gr gris apoi se lasa sa stea 5 minute dupa care se adauga 60gr unt. Se adauga 100gr nuca/alune/migdale (ce aveti) macinata, coaja rasa de la o lamaie si la sfarsit adaugati 3 galbenusuri. Cele 3 albusuri ramase se bat spuma si se adauga la gris. Ungeti cu unt o forma de copt si turnati compozitia apoi presarati cu fructe. Se coace circa 30-45 minute la 175°C, dar mai bine va uitati la ea intre timp sa nu se arda.
Prajitura de gris cu fructe se poate servi calda, cu o cupa de inghetata de vanilie pe deasupra sau rece, cu zahar vanilat pudrat pe toata suprafata.
Reteta de prajitura de gris cu fructe a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Bianca-21.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii