Prajitura de gris cu fructe

Prajitura de gris cu fructe aduce putin la gust cu grisul cu lapte, insa se simte foate bine definit gustul de fructe, care te face sa repeti aceasta reteta de cate ori ai ocazia.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura de gris cu fructe

Ingrediente

  • 500ml lapte
  • 100gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 150gr gris
  • 60gr unt
  • 100gr nuca/alune/migdale (ce aveti) macinata
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 3 oua (separati galbenusurile de albusuri pentru ca le veti folosi separat)

Mod de preparare

Eu am folosit piersici din compot, dar merge foarte si cu cirese, mere din compot, ananas, visine, dupa gustul fiecaruia.
Cuptorul il porniti la 175°C.
Se pune pe foc 500ml lapte, 100gr zahar si 2 plicuri zahar vanilat. Se ia de pe foc si se adauga circa 150gr gris apoi se lasa sa stea 5 minute dupa care se adauga 60gr unt. Se adauga 100gr nuca/alune/migdale (ce aveti) macinata, coaja rasa de la o lamaie si la sfarsit adaugati 3 galbenusuri. Cele 3 albusuri ramase se bat spuma si se adauga la gris. Ungeti cu unt o forma de copt si turnati compozitia apoi presarati cu fructe. Se coace circa 30-45 minute la 175°C, dar mai bine va uitati la ea intre timp sa nu se arda.


Prajitura de gris cu fructe se poate servi calda, cu o cupa de inghetata de vanilie pe deasupra sau rece, cu zahar vanilat pudrat pe toata suprafata.

Reteta de prajitura de gris cu fructe a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Bianca-21.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori