Prajitura de portocale cu citrice

Prajitura de portocale cu citrice se prepara incredibil de usor, are blatul insiropat si fructe proaspete sau din compot. Este o prajitura ce se potriveste foarte bine anotimpului rece.

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa
Prajitura de portocale cu citrice

Ingrediente

  • Blatul:
  • 125 g zahar pudra
  • zeama de la o portocala
  • 3-4 linguri apa
  • 5 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 125 g nuci
  • 1/2 lingura faina.
  • Topping:
  • 100g zahar pudra
  • zeama de la 1/2 portocala si 1/2 lamaie
  • putina apa
  • felii de portocala
  • dulceata de portocale

Mod de preparare

Blatul:

Se fierbe zaharul cu apa calda si zeama de la o portocala de marime mijlocie, pana se leaga ca un serbet. Se toarna compozitia intr-un castron si cand este calda, se freaca pana isi schimba culoarea. Se adauga pe rand galbenusurile, apoi nucile sau migdalele macinate, coaja rasa de portocala, faina si albusurile spuma. Se coace in forma de tort sau chec unsa cu unt.

Topping:

Zaharul se pune la caramelizat. Dupa ce are culoarea frumoasa aurie, se stinge cu 4 linguri de apa amestecate cu sucul de citrice. Dupa ce s-a dizolvat tot zaharul caramelizat se adauga dulceata de portocale, se da focul la mic si se mai amesteca 3-4 minute, pana se incheaga ca un sos.

Feliile de portocala se aseaza deasupra blatului, iar deasupra se toarna sosul.


Prajitura de portocale cu citrice se poate servi imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori