Prajitura de post cu caise

Se face un aluat din 250 g faina, margarina, 100 g zahar si 100 ml apa rece. Se framanta bine, apoi se taie aluatul in doua bucati. Din prima bucata

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 275 g faina
  • 250 g margarina
  • 200 g zahar
  • 100 g gem de caise
  • 200 g caise
  • 100 g miez de nuca
  • 100 ml apa

Mod de preparare

Se face un aluat din 250 g faina, margarina, 100 g zahar si 100 ml apa rece. Se framanta bine, apoi se taie aluatul in doua bucati. Din prima bucata se intinde o foaie si se pune intr-o tava tapetata. Peste foaie se intinde gemul si se aranjeaza caisele, taiate in jumatati si fara samburi. Se presara peste caise restul de zahar, amestecat cu 1 lingura de faina si cu miezul de nuca pisat. Cealalta bucata de aluat se intinde si se taie in felii de 1 cm, care se aranjeaza, ca un gratar, peste umplutura. Se introduce tava la cuptor, se lasa 10 minute la foc iute, apoi se da flacara mai mica si se lasa sa se rumeneasca timp de 20 minute.

Se serveste calda sau rece.

Alte retete recomandate:

Tarta cu caise

Fursecuri cu caise

Tarta cu fructe

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc