Se face un aluat din 250 g faina, margarina, 100 g zahar si 100 ml apa rece. Se framanta bine, apoi se taie aluatul in doua bucati. Din prima bucata
Se face un aluat din 250 g faina, margarina, 100 g zahar si 100 ml apa rece. Se framanta bine, apoi se taie aluatul in doua bucati. Din prima bucata se intinde o foaie si se pune intr-o tava tapetata. Peste foaie se intinde gemul si se aranjeaza caisele, taiate in jumatati si fara samburi. Se presara peste caise restul de zahar, amestecat cu 1 lingura de faina si cu miezul de nuca pisat. Cealalta bucata de aluat se intinde si se taie in felii de 1 cm, care se aranjeaza, ca un gratar, peste umplutura. Se introduce tava la cuptor, se lasa 10 minute la foc iute, apoi se da flacara mai mica si se lasa sa se rumeneasca timp de 20 minute.
Se serveste calda sau rece.
Alte retete recomandate:
Tarta cu caise
Fursecuri cu caise
Tarta cu fructe
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateIata o reteta super simpla de chec aromat cu lamaie, usor crocant de la macul din interior si cu o glazura dulce-acrisoara de...
Desert chec cu lamaie si macCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcanPentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...
Muffins cu lime si ciocolata albaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeUsor, rapid si delicios acest Tiramisu in monoportii, perfect pentru orice zi a saptamanii. Pofta buna!!
Tiramisu la paharCiorba de miel reteta Am facut si eu aceasta ciorba renumita si pot sa va spun ca-si merita renumele.
Ciorba de miel reteta a la Radu Anton RomanDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii