Prajitura de post cu migdale, coriandru si merisoare

Prajitura de post cu migdale, coriandru si merisoare este o prajitura atat de buna incat n-ai spune ca e de post. Blatul pufos se potriveste perfect cu merisoarele.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Prajitura de post cu migdale, coriandru si merisoare

Ingrediente

  • 3 linguri gem de prune
  • 1 cana zahar
  • 1 cana sifon
  • 1/2 cana ulei
  • coriandru macinat
  • un praf de sare
  • migdale
  • 50 gr merisoare
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 cani faina

Mod de preparare

Amestecati intr-un castron gemul de prune cu zaharul ,apoi puneti pe rand sifonul , uleiul si un praf de sare . Amestecati faina cu cacao, coriandru, praf de copt si bacarbonat ,apoi turnati amestecul in ploaie, amestecand pana la omogenizare.

Puneti merisoarele, amestecati, apoi turnati compozitia intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina.

Dati tava la cuptorul preincalzit pentru 15 minute la foc potrivit. Intre timp taiati migdalele in bucati mai mici. Scoateti prajitura din cuptor dupa 15 minute si presarati migdalele. Dati la cuptor pentru inca 25 de minute.

Functiile care ma atrag cel mai mult la Philips Multicooker sunt coacerea si gatirea la aburi .


Serviti prajitura de post cu migdale si merisoare rece, taiata patratele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci