Daca ai cautat o prajiura rapida pe care o uiti apoi in cuptor pana e gata, o prajitura cu banane delicioasa acoperita cu o glazura bogata de caramel, aceasta este reteta prajiturii.
Preincalzeste cuptorul la 170 de grade celsius. Pentru a prepara blatul prajiturii cu banane tot ce ai de facut este sa pui toate ingredientele in bolul mixerului si sa le mixezi la viteza medie pentru 3-4 minute, pana se omogenizeaza. Toarna aluatul astfel obtinut intr-o forma de 28x8cm tapetata cu hartie pentru copt si lasa-l la cuptor pentru 1 ora, sau pana cand trece testul scobitorii.
Pentru sosul caramel: pune frisca lichida impreuna cu zaharul brun la foc mediu pana cand incepe sa fiarba. Da focul la mic si continua sa amesteci pentru 10 minute pana cand sosul se ingroasa.
Dupa ce prajitura cu banane e gata inteap-o bine cu scobitooarea pe toata suprafata si toarna deasupra sosul de caramel.
Prajitura cu banane si sos caramel este un desert simplu si rapid, dar foarte gustos.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaNu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...
Prajitura cu budinca si fructeDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii