Daca ai cautat o prajiura rapida pe care o uiti apoi in cuptor pana e gata, o prajitura cu banane delicioasa acoperita cu o glazura bogata de caramel, aceasta este reteta prajiturii.
Preincalzeste cuptorul la 170 de grade celsius. Pentru a prepara blatul prajiturii cu banane tot ce ai de facut este sa pui toate ingredientele in bolul mixerului si sa le mixezi la viteza medie pentru 3-4 minute, pana se omogenizeaza. Toarna aluatul astfel obtinut intr-o forma de 28x8cm tapetata cu hartie pentru copt si lasa-l la cuptor pentru 1 ora, sau pana cand trece testul scobitorii.
Pentru sosul caramel: pune frisca lichida impreuna cu zaharul brun la foc mediu pana cand incepe sa fiarba. Da focul la mic si continua sa amesteci pentru 10 minute pana cand sosul se ingroasa.
Dupa ce prajitura cu banane e gata inteap-o bine cu scobitooarea pe toata suprafata si toarna deasupra sosul de caramel.
Prajitura cu banane si sos caramel este un desert simplu si rapid, dar foarte gustos.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii