Prajitura delicioasa cu banane si sos caramel

Daca ai cautat o prajiura rapida pe care o uiti apoi in cuptor pana e gata, o prajitura cu banane delicioasa acoperita cu o glazura bogata de caramel, aceasta este reteta prajiturii.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Prajitura delicioasa cu banane si sos caramel

Ingrediente

  • Pentru prajitura cu banane:
  • 175g unt
  • 175g zahar brun
  • 110g zahar tos
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 3 banane coapte ine
  • 3 oua
  • 300g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru sosul caramel:
  • 375ml frisca lichida
  • 135g zahar brun

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 170 de grade celsius. Pentru a prepara blatul prajiturii cu banane tot ce ai de facut este sa pui toate ingredientele in bolul mixerului si sa le mixezi la viteza medie pentru 3-4 minute, pana se omogenizeaza. Toarna aluatul astfel obtinut intr-o forma de 28x8cm tapetata cu hartie pentru copt si lasa-l la cuptor pentru 1 ora, sau pana cand trece testul scobitorii.

Pentru sosul caramel: pune frisca lichida impreuna cu zaharul brun la foc mediu pana cand incepe sa fiarba. Da focul la mic si continua sa amesteci pentru 10 minute pana cand sosul se ingroasa.

Dupa ce prajitura cu banane e gata inteap-o bine cu scobitooarea pe toata suprafata si toarna deasupra sosul de caramel.


Prajitura cu banane si sos caramel este un desert simplu si rapid, dar foarte gustos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori