Prajitura delicioasa cu branza si smantana

Prajitura delicioasa cu branza si smantana este o reteta de prajitura potrivita pentru Pasti. Este o prajitura usoara, delicioasa potrivita si pentru copii.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Prajitura delicioasa cu branza si smantana

Ingrediente

  • Blat alb:
  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 100 g faina
  • 30 ml ulei
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • Blat cacao:
  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 75 g faina
  • 30 g cacao
  • esenta
  • un praf de sare
  • o lingurita praf de copt
  • Crema de branza si smantana:
  • 500 g smantana
  • 400 g branza de vaci (Fagaras)
  • 100 g zahar pudra aromat
  • 2-3 plicuri zahar vanilat
  • 2 pliculete de gelatina
  • Glazura:
  • 200 g zahar pudra
  • 100 g ciocolata de menaj
  • o lingura miere lichida
  • 100 g miez de nuca prajit si maruntit

Mod de preparare

Preparare:
1. Se prepara cele doua blaturi mixand albusurile(cate 4)cu un praf de sare apoi cu zaharul ,pana se intaresc.Se adauga si galbenusurile frecate putin cu uleiul apoi esenta si faina amestecata cu praful de copt(la blatul de cacao se amesteca cu faina si praful de copt si cacaoa).

Se toarna aluaturile in tavi tapetate cu hartie pentru copt si se dau la copt cca.20 de minute la foc potrivit. Se desprind de hartie dupa ce s-au racorit putin si se lasa sa se raceasca bine.

2. Pentru crema amestecam smantana cu branzica si zaharul apoi adaugam geletina hidratata in apa rece si apoi topita la bain marin(fara a o fierbe), turnata in fir subtire.

3. Se aseazaintr-o tava putin mai inalta blatul de cacao apoi se toarna crema de smantana, se aseaza deasupra blatul alb, presand usor cu mana.

Deasupra se glazureaza cu ciocolata rasa si amestecata cu zaharul pudra si mierea de albine si apoi topite pe flacara mica a aragazului.

Deasupra glazurei se presara miez de nuca prajit si maruntit.

Reteta de prajitura cu smantana a fost propusa de ani67 pe forum culinar.


Prajitura delicioasa cu branza si smantana se lasa la frigider cel putin 2 ore, apoi se taie in forma dorita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Chiftele umplute cu mozzarella
Bucataras.RO

Chiftele umplute cu mozzarella

Chiftele umplute cu mozzarella
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise