Prajitura delicioasa cu branza si smantana

Prajitura delicioasa cu branza si smantana este o reteta de prajitura potrivita pentru Pasti. Este o prajitura usoara, delicioasa potrivita si pentru copii.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Prajitura delicioasa cu branza si smantana

Ingrediente

  • Blat alb:
  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 100 g faina
  • 30 ml ulei
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • Blat cacao:
  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 75 g faina
  • 30 g cacao
  • esenta
  • un praf de sare
  • o lingurita praf de copt
  • Crema de branza si smantana:
  • 500 g smantana
  • 400 g branza de vaci (Fagaras)
  • 100 g zahar pudra aromat
  • 2-3 plicuri zahar vanilat
  • 2 pliculete de gelatina
  • Glazura:
  • 200 g zahar pudra
  • 100 g ciocolata de menaj
  • o lingura miere lichida
  • 100 g miez de nuca prajit si maruntit

Mod de preparare

Preparare:
1. Se prepara cele doua blaturi mixand albusurile(cate 4)cu un praf de sare apoi cu zaharul ,pana se intaresc.Se adauga si galbenusurile frecate putin cu uleiul apoi esenta si faina amestecata cu praful de copt(la blatul de cacao se amesteca cu faina si praful de copt si cacaoa).

Se toarna aluaturile in tavi tapetate cu hartie pentru copt si se dau la copt cca.20 de minute la foc potrivit. Se desprind de hartie dupa ce s-au racorit putin si se lasa sa se raceasca bine.

2. Pentru crema amestecam smantana cu branzica si zaharul apoi adaugam geletina hidratata in apa rece si apoi topita la bain marin(fara a o fierbe), turnata in fir subtire.

3. Se aseazaintr-o tava putin mai inalta blatul de cacao apoi se toarna crema de smantana, se aseaza deasupra blatul alb, presand usor cu mana.

Deasupra se glazureaza cu ciocolata rasa si amestecata cu zaharul pudra si mierea de albine si apoi topite pe flacara mica a aragazului.

Deasupra glazurei se presara miez de nuca prajit si maruntit.

Reteta de prajitura cu smantana a fost propusa de ani67 pe forum culinar.


Prajitura delicioasa cu branza si smantana se lasa la frigider cel putin 2 ore, apoi se taie in forma dorita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci