Prajitura delicioasa cu capsune

Prajitura cu capsune este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura aveti nevoie de zahar, praf de copt, faina, frisca, capsuni, lapte, zahar, sirop si ciocolata.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura delicioasa cu capsune

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 lg.apa
  • 12 lg zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 12 lg faina
  • Pentru crema;
  • 500 ml frisca
  • 500 gr capsuni (proaspete sau congelate)
  • 1 plic gelatina
  • 150 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • sirop pentru insiropat prajitura
  • Pentru decor
  • 100 ml frisca
  • 50 gr ciocolata

Mod de preparare

Prajitura cu capsune este delicioasa. Pentru prepararea acestei prajituri se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu putina sare, se adauga treptat apa apoi zaharul in ploaie, galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu ulei si se da la copt la foc potrivit pentru 30 de minute.Se lasa la racit(de preferinta de pe azi pe maine) A doua zi se taie blatul in doua, se stropeste cu putin sirop(sau suc lasat de capsune). Frisca se bate spuma, se adauga gelatina topita (in lapte) la microunde si capsunile pasate si amestecate cu zahar.se umple repede prajitura deoarece gelatina se intareste rapid si nu se mai poate nivela usor.Se decoreaza cu frisca batuta si ciocolata sau capsuni


Prajitura cu capsune se serveste dupa ce s-a tinut cateva ore la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Lichior de bere de casa
1
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
2
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
4
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Prajitura cu prune
5
Prajituri

Prajitura cu prune

Pregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....

Prajitura cu prune
Parteneri
Ratatouille cu pui
Bucataras.RO

Ratatouille cu pui

Azi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...

Ratatouille cu pui
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia