Pentru prajitura delicioasa cu fructe se amesteca uleiul, zaharul, ouale, sucul de rosii, bicarbonatul de sodiu, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie.
Pentru prajitura delicioasa cu fructe se amesteca uleiul, zaharul, ouale, sucul de rosii, bicarbonatul de sodiu, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie, pana se topesc cristalele de zahar. Se adauga faina, se framinta bine, se lasa in repaus cca 15 minute si se intind foi subtiri, pudrand cu faina. Se introduc in cuptor pe o tava pudrata cu faina la temperatura moderata cca 4 5 minute. Astfel pregatite foile, se lasa la racit.
Crema de prajitura se pregateste in felul urmator: se fierbe laptele cu zahar si gris, pana cand acesta se ingroasa si se fierbe bine. Se da la o parte de pe foc, se adauga untul, se omogenizeaza compozitia. Se lasa la racit, se adauga zeama de lamaie si portocala si se amesteca bine. Foile se umplu astfel: o foaie, un strat de crema din gris, o foaie, un strat de crema din gris, fructe din compot, o foaie, gem in strat subtire, o foaie si apoi gem in strat subtire presarat cu nuca de cocos razuita. Dupa preferinta, se poate face mai inalta, respectand alternarea: foaie, crema de gris, se lasa la rece cca 12 ore, dupa care se portioneaza conform dorintei.
Este o prajitura rapida, foarte gustoasa, foarte hranitoare, foarte racoroasa si se afla in pe primul loc in topul preferintelor mele.
Pentru aceasta prajitura delicioasa cu fructe ar fi foarte bine sa alegeti un gem de capsuni, caise, piersici, prune, afine.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautCand ai pofta de ceva dulce la ceas de seara, ca sa nu te simti prea vinovat, pregatesti o prajitura fara zahar, macar stii...
Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zaharPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii