Aceasta reteta de prajitura cu mere este delicioasa. Pentru aceasta varianta a retetei aveti nevoie de 1 kg mere.
Aceasta reteta de prajitura cu mere este delicioasa. Pentru aceasta varianta a retetei aveti nevoie de 1 kg mere. Curatam si dam prin razatoare merele. Amestecam merele rase cu 120 gr zahar (poate fi mai mult sau mai putin, in functie de cum sunt merele, dulci sau acrisoare). Inainte sa le punem peste blat, le stoarcem bine, adaugam zaharul vanilat, scortisoara si 2 linguri rase de pesmet.
Intr-un vas mai mare punem faina amestecata cu praful de copt, adaugam untura, 130 gr zahar, galbenusurile, smantana si incepem sa framantam. Daca nu se formeaza un aluat omogen, adaugam putin lapte caldut. Cand devine un aluat usor de modelat il impartim in doua parti egale. Tapetam o tava cu hartie de copt, intindem 1 parte din aluat, il asezam in tava, presaram pesmet, intindem merele, presaram scortisoara si din nou putin pesmet, iar deasupra vine cealalta parte din aluat. Intepam usor cu o furculita mica, pentru a iesi aerul si sa nu se umfle in timupl coacerii. Dam la cuptorul preincalzit aprox 30-40 minute. Cand s-a racit putin pudram cu zahar praf.
Prajitura cu mere se serveste taiata cuburi, dupa ce s-a racit.
Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii