Margarina se taie bucati si se pune la microunde aproximativ 1 minut, apoi se lasa la racit. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Galbenus
Margarina se taie bucati si se pune la microunde aproximativ 1 minut, apoi se lasa la racit. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o compozitie cremoasa, apoi se adauga untul si se omogenizeaza. In compozitie se incorporeaza si faina avand grija sa nu se formeze cocoloase. Se adauga si laptele si se amesteca. La sfarsit se inglobeaza albusurile batute spuma si se amesteca cu o lingura de lemn, de sus in jos. O tava (a mea a avut 23/33,dar se poate si un pic mai mare) se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina, apoi se toarna compozitia si se da la cuptor 1 h la foc mic (la inceput, 5 min se da focul mai mare, apoi se da la minim) pe treapta cea mai inalta a cuptorului. Este posibil sa fie nevoie de mai mult de o ora, cand se rumeneste frumos deasupra si se crapa putin e gata. Atentie! Nu se deschide cuptorul! Se scoate din cuptor si se lasa in tava sa se raceasca, apoi se portioneaza direct in tava.
Se pudreaza cu zahar si se serveste rece.
Alte retete de prajituri recomandate:
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii