Prajituri

Reteta Prajitura dietetica cu crema de branza si fructe de padure

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
gatire reteta 1h 
deyutzky postat de
Postat pe: 24-02-2018
Adaugă în cartea de bucate
MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA si o combinatie perfecta: branza cu fructe de padure!

ingrediente

8 portii

   indulcitor dupa gust
Blat(tava 26 cm):
   4 oua
   4 linguri de tarate de ovaz
   2 linguri amidon
   5 linguri indulcitor pudra
   1 plic praf de copt
Sirop:
   100 ml lapte degresat
   esenta de vanilie
Crema branza:
   5 albusuri
   750 g branza degresata
   8 linguri indulcitor sau dupa gust
   1 fiola esenta de vanilie
   1 plic gelatina
   10 linguri de lapte degresat
Topping fructe de padure:
   aprox 450-500 g fructe de padure
   1 plic tort gelee rosu Dr Oetker
   250 ml apa
   indulcitor dupa gust
   2 lingurite de cacao degresata

mod de preparare

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza albusurile spuma cu putina sare.

Turnam galbenusurile unul cate unul peste albusuri si mixam la treapta cea mai mica.

Adaugam pe rand ingredientele uscate: taratele de ovaz amestecate cu praful de copt, amidonul, cacaua si indulcitorul si amestecam cu o lingura pana la omogenizare.

Tapetam o tava (a mea are 26 cm diametru) cu hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptor la foc mic pentru aprox 20-25 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea.

Cand este gata, scoatem din cuptor si lasam la racit.

Pregatim siropul: amestecam laptele degresat cu esenta de vanilie si indulcitor.

Imbracam tava cu peretii detasabili in care am copt blatul in folie alimentara si punem blatul acolo. Il intepam cu o scobitoare din loc in loc si il insiropam.

Crema:

Punem gelatina la hidratat in 100 ml apa rece. Intr-un bol se amesteca branza cu indulcitorul si esenta de vanilie.

Laptele il incalzim si dizolvam in el gelatina. Turnam apoi laptele cu gelatina peste branza si omogenizam.

Mixam albusurile spuma si le incorporam in compozitia de branza. Turnam crema peste blat si dam la frigider aprox 1 ora pentru a se intari.

Dupa ce crema s-a intarit adaugam fructele de padure, iar peste fructe turnam tort gelee-ul pregatit conform instructiunilor de pe plic.

Dam tortul la frigider pentru inca 2-3 ore apoi il servim.
Incearca si Ecler simplu
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura dietetica cu crema de branza si fructe de padure" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.