MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA si o combinatie perfecta: branza cu fructe de padure!
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza albusurile spuma cu putina sare.
Turnam galbenusurile unul cate unul peste albusuri si mixam la treapta cea mai mica.
Adaugam pe rand ingredientele uscate: taratele de ovaz amestecate cu praful de copt, amidonul, cacaua si indulcitorul si amestecam cu o lingura pana la omogenizare.
Tapetam o tava (a mea are 26 cm diametru) cu hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptor la foc mic pentru aprox 20-25 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea.
Cand este gata, scoatem din cuptor si lasam la racit.
Pregatim siropul: amestecam laptele degresat cu esenta de vanilie si indulcitor.
Imbracam tava cu peretii detasabili in care am copt blatul in folie alimentara si punem blatul acolo. Il intepam cu o scobitoare din loc in loc si il insiropam.
Crema:
Punem gelatina la hidratat in 100 ml apa rece. Intr-un bol se amesteca branza cu indulcitorul si esenta de vanilie.
Laptele il incalzim si dizolvam in el gelatina. Turnam apoi laptele cu gelatina peste branza si omogenizam.
Mixam albusurile spuma si le incorporam in compozitia de branza. Turnam crema peste blat si dam la frigider aprox 1 ora pentru a se intari.
Dupa ce crema s-a intarit adaugam fructele de padure, iar peste fructe turnam tort gelee-ul pregatit conform instructiunilor de pe plic.
Dam tortul la frigider pentru inca 2-3 ore apoi il servim.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii