Prajitura dietetica cu crema de branza si fructe de padure

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA si o combinatie perfecta: branza cu fructe de padure!

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura dietetica cu crema de branza si fructe de padure

Ingrediente

  • indulcitor dupa gust
  • Blat(tava 26 cm):
  • 4 oua
  • 4 linguri de tarate de ovaz
  • 2 linguri amidon
  • 5 linguri indulcitor pudra
  • 1 plic praf de copt
  • Sirop:
  • 100 ml lapte degresat
  • esenta de vanilie
  • Crema branza:
  • 5 albusuri
  • 750 g branza degresata
  • 8 linguri indulcitor sau dupa gust
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina
  • 10 linguri de lapte degresat
  • Topping fructe de padure:
  • aprox 450-500 g fructe de padure
  • 1 plic tort gelee rosu Dr Oetker
  • 250 ml apa
  • indulcitor dupa gust
  • 2 lingurite de cacao degresata

Mod de preparare

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza albusurile spuma cu putina sare.

Turnam galbenusurile unul cate unul peste albusuri si mixam la treapta cea mai mica.

Adaugam pe rand ingredientele uscate: taratele de ovaz amestecate cu praful de copt, amidonul, cacaua si indulcitorul si amestecam cu o lingura pana la omogenizare.

Tapetam o tava (a mea are 26 cm diametru) cu hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptor la foc mic pentru aprox 20-25 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea.

Cand este gata, scoatem din cuptor si lasam la racit.

Pregatim siropul: amestecam laptele degresat cu esenta de vanilie si indulcitor.

Imbracam tava cu peretii detasabili in care am copt blatul in folie alimentara si punem blatul acolo. Il intepam cu o scobitoare din loc in loc si il insiropam.

Crema:

Punem gelatina la hidratat in 100 ml apa rece. Intr-un bol se amesteca branza cu indulcitorul si esenta de vanilie.

Laptele il incalzim si dizolvam in el gelatina. Turnam apoi laptele cu gelatina peste branza si omogenizam.

Mixam albusurile spuma si le incorporam in compozitia de branza. Turnam crema peste blat si dam la frigider aprox 1 ora pentru a se intari.

Dupa ce crema s-a intarit adaugam fructele de padure, iar peste fructe turnam tort gelee-ul pregatit conform instructiunilor de pe plic.

Dam tortul la frigider pentru inca 2-3 ore apoi il servim.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Friganele
Bucataras.RO

Friganele

Azi am avut pofta de sandwich-uri calde, iar Meri mi-a zis sa le fac sub forma de friganele si am executat. :)

Friganele
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide