Se amesteca bine cele doua oua intregi cu patru linguri de zahar si cu untul frecat spuma. Se incorporeaza faina si se framanta un aluat nu foarte tar
Se amesteca bine cele doua oua intregi cu patru linguri de zahar si cu untul frecat spuma. Se incorporeaza faina si se framanta un aluat nu foarte tare, din care se intinde o foaie. Se unge o forma dreptunghiulara cu putin unt si se asaza foaia. Se introduce la cuptor pentru zece minute.
Se taie dovleacul in felii, se curata de coaja si se da prin razatoarea mare. Se caleste intr-un vas cu putin unt si restul de zahar, amestecand cu grija, pana cand se inmoaie. Se adauga zaharul vanilat, un praf de scortisoara si de cuisoare macinate si se lasa la racit. Se incorporeaza frisca lichida si doua linguri de miere. Se pune aceasta compozitie peste aluatul din tava si se mai tine la cuptor inca 30-35 de minute. Cand este aproape gata se bate albusul de ou spuma cu o lingura de zahar, se intinde peste prajitura si se mai lasa timp de zece minute la cuptor. Se taie prajitura in dreptunghiuri, care se asaza pe o farfurie si se servesc cu inghetata de vanilie.
Alte prajituri simple recomandate
Prajitura cu prune
Prajitura cu visine
Prajitura cu zmeura
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii