Prajitura din malai cu lapte

Prajitura din malai cu lapte este o reteta de prajitura simpla, cu ingrediente la fel de simple ca si faina de malai, dar cu un gust bogat.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura din malai cu lapte

Ingrediente

  • - 100 gr unt
  • - 4-5 buc. oua
  • - 1000 ml lapte
  • - 1 lingurita sare
  • - 200 gr zahar
  • - 15 ml esenta rom
  • - 250 ml smantana
  • - 1/2 kg branza de vaci
  • - 8 gr zahar vanilat
  • - 300 gr malai grisat
  • - 3 linguri de faina de grau

Mod de preparare


Intr-un vas de 3 l se pun laptele, untul, sarea si se fierbe. Cand da primul clocot se adauga faina de malai in ploaie batand mereu cu telul pentru a se evita formarea cocoloaselor. Dupa aproximativ 5 minute, cand s-a ingrosat, se ia vasul de pe foc. Cand este aproape rece, se adauga branza de vaci maruntita cu furculita, smantana, galbenusurile, faina de grau si se amesteca bine.

La aceasta compozitie se adauga albusurile care au fost batute spuma impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom. Compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se niveleaza cu lopatica de plastic. Se introduce tava in cuptorul bina incins si se coace 40-50 de minute.


Prajitura de malai cu lapte se taie in tava in patrate si se serveste calda sau rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci