Pentru prajitura Dobos, albusurile se separa, iar galbenusurile se freaca cu jumatate din cantitatea de zahar.
Pentru prajitura Dobos, albusurile se separa, iar galbenusurile se freaca cu jumatate din cantitatea de zahar. Se adauga albusurile batute spuma si restul de zahar, dupa care se bate pana se topeste tot zaharul. Se adauga faina, se fac 5 foi egale si se coc in tava tapetata cu faina.
Crema - 500 ml de lapte, 150 g zahar, 1 ou, 50 g amidon si 350 g unt batut spuma. Laptele se pune la fiert cu zaharul, apoi adaugam amidonul, oul dizolvat si se lasa la fiert cateva clocote, apoi se raceste si se amesteca cu untul frecat spuma. Se umplu foile cu crema, iar deasupra, se pune glazura de ciocolata, facuta din 200 g ciocolata topita cu 30 g ulei.
Dupa ce s-a racit, si glazura s-a intarir, prajitura Dobos se poate servi.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii