Deasupra pe prajitura Dobos cu crema, punem o glazura facuta din 50 g unt, 2 linguri de zahar, o lingura de cacao.
Pentru prajitura Dobos cu crema,din toate ingredientele se face un aluat si se coc 4 foi pe dosul tavii. Crema – 500 ml de lapte se pune la fiert cu 2 linguri de faina, o vanilie si o budinca de vanilie. Separat se freaca 250 g unt cu 300 g zahar. Dupa ce s-a racit, laptele se amesteca cu untul spuma si se umplu foile. Deasupra punem o glazura facuta din 50 g unt, 2 linguri de zahar, o lingura de cacao, 2 linguri de apa fierbinte. Se fierbe pana se ingroasa, apoi ungem blatul.
Prajitura Dobos cu crema se serveste glazurata dupa ce s-a racit.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii