Prajitura Excelent se face din 10 oua, zahar, faina, cacao, mirodenii si sare. Pentru aceasta aveti nevoie si de frisca.
Pentru prajitura Excelent, se bat, pe rand, doua foi de rulada, de preferinta cu cacao. Se adauga o lingurita de bicarbonat stins cu zeama de lamaie. Frisca se face din 800 g smantana, 200 g zahar si vanilie. Timp de o ora, 30 g gelatina se dizolva in 100 g apa.
Sosul se face din 7 linguri de zahar tos frecat cu 5 linguri de apa clocotita la care se adauga 50 g cacao si esenta de rom. Se amesteca sosul, gelatina si frisca, dupa care se toarna intre cele doua foi care se insiropeaza inainte cu putin lichior de cafea. Pe deasupra se orneaza cu ciocolata si frisca.
In tava in care am copt blaturile, punem folie sau hartie, apoi punem un blat peste care turnam crema. Peste crema, asezam al doilea blat, peste blat, ornam cu 200 g frisca si ciocolata rasa.
Dam la frigider timp de patru pana la cinci ore, apoi prajitura excelent se serveste.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseO alta reteta deosebita, preluata din cartea virtuala descoperita intr-unul din mailurile vechi... Intrucat eu n-am stiut...
Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosuPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii