Prajitura Excelent se face din 10 oua, zahar, faina, cacao, mirodenii si sare. Pentru aceasta aveti nevoie si de frisca.
Pentru prajitura Excelent, se bat, pe rand, doua foi de rulada, de preferinta cu cacao. Se adauga o lingurita de bicarbonat stins cu zeama de lamaie. Frisca se face din 800 g smantana, 200 g zahar si vanilie. Timp de o ora, 30 g gelatina se dizolva in 100 g apa.
Sosul se face din 7 linguri de zahar tos frecat cu 5 linguri de apa clocotita la care se adauga 50 g cacao si esenta de rom. Se amesteca sosul, gelatina si frisca, dupa care se toarna intre cele doua foi care se insiropeaza inainte cu putin lichior de cafea. Pe deasupra se orneaza cu ciocolata si frisca.
In tava in care am copt blaturile, punem folie sau hartie, apoi punem un blat peste care turnam crema. Peste crema, asezam al doilea blat, peste blat, ornam cu 200 g frisca si ciocolata rasa.
Dam la frigider timp de patru pana la cinci ore, apoi prajitura excelent se serveste.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii