Prajitura Excelent

Prajitura Excelent se face din 10 oua, zahar, faina, cacao, mirodenii si sare. Pentru aceasta aveti nevoie si de frisca.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 oua
  • 500 g zahar
  • 2 cani de faina
  • 2 linguri de cacao
  • mirodenii si
  • sare
  • o lingurita de bicarbonat
  • zeama de lamaie
  • Frisca :
  • 800 g smantana
  • 200 g zahar si vanilie
  • 30 g gelatina
  • 100 g apa
  • Sosul :
  • 7 linguri de zahar tos
  • 5 linguri de apa clocotita
  • 50 g cacao si
  • esenta de rom.

Mod de preparare

Pentru prajitura Excelent, se bat, pe rand, doua foi de rulada, de preferinta cu cacao. Se adauga o lingurita de bicarbonat stins cu zeama de lamaie. Frisca se face din 800 g smantana, 200 g zahar si vanilie. Timp de o ora, 30 g gelatina se dizolva in 100 g apa.
Sosul se face din 7 linguri de zahar tos frecat cu 5 linguri de apa clocotita la care se adauga 50 g cacao si esenta de rom. Se amesteca sosul, gelatina si frisca, dupa care se toarna intre cele doua foi care se insiropeaza inainte cu putin lichior de cafea. Pe deasupra se orneaza cu ciocolata si frisca.
In tava in care am copt blaturile, punem folie sau hartie, apoi punem un blat peste care turnam crema. Peste crema, asezam al doilea blat, peste blat, ornam cu 200 g frisca si ciocolata rasa.


Dam la frigider timp de patru pana la cinci ore, apoi prajitura excelent se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci