Prajitura FANTEZIE

FOI: Faina si margarina se freaca. Se adauga zaharul, praful de copt, galbenusurile si se framanta cu lapte sau smantana apoi se imparte in 2. O foaie

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foi: 400gr faina
  • 100gr margarina
  • 150gr zahar
  • 1 praf de copt
  • 3 galbenusuri
  • lapte sau smantana
  • marmelada
  • Crema: 200gr zahar
  • 100gr margarina
  • 200gr nuca sau mac
  • 200gr lapte
  • 170gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1 vanilie
  • 3 albusuri batute spuma
  • 1 lamaie(coaja si zeama)

Mod de preparare

FOI: Faina si margarina se freaca. Se adauga zaharul, praful de copt, galbenusurile si se framanta cu lapte sau smantana apoi se imparte in 2. O foaie se intinde in tava peste care se pune marmelada.

CREMA: Zaharul, margarina, nuca sau macul, laptele, faina, praful de copt, vanilia, albusurile, lamaia se amesteca toate si se pune in tava dupa care se pune cealalta foaie. Se da la cuptor pana este gata.
Se pudreaza cu zahar. Se serveste calda sau rece, de preferinta rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci