Prajitura festiva de piscoturi este de fapt o budinca de oua la cuptor, cu piscoturi, foarte delicioasa si aspectuoasa. Poate fi pregatita atat intr-o tava mare, cat si in forme individuale, fiind perfecta pentru Craciun.
Fructele confiate se taie marunt, se stropesc cu rom si se lasa deoparte. Intr-un castron se mixeaza galbenusurile cu zaharul timp de 5-6 minute, dupa care se adauga fructele amestecand usor. Adaugam laptele, apoi piscoturile sfaramate si la urma albusurile batute spuma.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, dupa care se pune la cuptor la foc potrivit. Se lasa aproximativ 30 de minute la copt, dupa care se lasa la odihnit in cuptor cu usa intre deschisa, dupa care se rastoarna pe platou.
Prajitura festiva de piscoturi poate fi servita felii sau in cupe, stropita cu alcool sau cacao.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaAm facut acest tort pentru o cunostinta de ziua sotului ei.Este un tort pentru 20 de persoane si de la toti am primit numai...
Tort cu capsuni si kiwiGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii