Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile cu zaharul ( se pune cate putin ) pana se face o crema consistenta. Se adauga faina 3 linguri (
Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile cu zaharul ( se pune cate putin ) pana se face o crema consistenta. Se adauga faina 3 linguri (cate putin), se amesteca bine. Se adauga nucile macinate, se amesteca bine. Pe fundul unei tavi de aragaz se fac foile. Se unge cu unt fundul tavii. Se presara faina peste fundul tavii unse (dupa ce se presara faina, se intoarce tava pe verticala si se scutura putin, sa cada faina care este in plus). Peste tava astfel pregatita se pune o parte din compozitia pregatita. Cand se intinde crema sa nu se atinga tava cu lingura. Trebuie sa iasa 3 foi. Se pune tava in cuptor. Cand foaia este gata se pune pe o coala de hartie. Se repeta operatiunea pentru celelalte foi.
Se prepara crema: se freaca galbenusurile cu 10 linguri de zahar pe foc mic pana se topeste zaharul. Dupa ce se topeste zaharul se adauga 3-6 linguri cacao si se freaca in continuare pana se integreaza in compozitie. Dupa ce se raceste putin (dar nu prea mult, sa fie calduta), se adauga unt (jumatate de pachet) si se amesteca bine (sa nu ramana cocoloase). Se imparte crema in doua. Foile se pun in tava cu crema intre ele. Pe prima de sus nu se pune crema. Prajitura se serveste dupa 3 zile. Se taie în patratele.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizza Imi plac pastele Bolognese cu sos de carne dar adaptate dupa gustul meu. Nu ma prea impac eu cu vinul in...
Fusili cu sos de carneGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii