Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile cu zaharul ( se pune cate putin ) pana se face o crema consistenta. Se adauga faina 3 linguri (
Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile cu zaharul ( se pune cate putin ) pana se face o crema consistenta. Se adauga faina 3 linguri (cate putin), se amesteca bine. Se adauga nucile macinate, se amesteca bine. Pe fundul unei tavi de aragaz se fac foile. Se unge cu unt fundul tavii. Se presara faina peste fundul tavii unse (dupa ce se presara faina, se intoarce tava pe verticala si se scutura putin, sa cada faina care este in plus). Peste tava astfel pregatita se pune o parte din compozitia pregatita. Cand se intinde crema sa nu se atinga tava cu lingura. Trebuie sa iasa 3 foi. Se pune tava in cuptor. Cand foaia este gata se pune pe o coala de hartie. Se repeta operatiunea pentru celelalte foi.
Se prepara crema: se freaca galbenusurile cu 10 linguri de zahar pe foc mic pana se topeste zaharul. Dupa ce se topeste zaharul se adauga 3-6 linguri cacao si se freaca in continuare pana se integreaza in compozitie. Dupa ce se raceste putin (dar nu prea mult, sa fie calduta), se adauga unt (jumatate de pachet) si se amesteca bine (sa nu ramana cocoloase). Se imparte crema in doua. Foile se pun in tava cu crema intre ele. Pe prima de sus nu se pune crema. Prajitura se serveste dupa 3 zile. Se taie în patratele.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii