Reteta de prajitura cu crema si kiwi, este asa cum ii spune si numele, fina si delicata. Blatul prajiturii este foarte pufos, iar crema fina, imbinandu-se perfect cu feliile de kiwi.
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Pune intr-un bol mai mare zaharul impreuna cu ouale si mixeaza pe baie de aburi pana cand cantitatea s-a triplat, aproximativ 7-10 minute. Ia de pe aburi si continua sa mixezi pana cand s-au racit. Adauga usor cu o spatula faina, dupa care toarna aluatul in forma si da-l la cuptor pentru 15-20 minute.
Pregateste siropul adaugand toate ingredientele intr-o oala, la foc mic, pana ajung sa fiarba. Lasa-l sa se raceasca putin dupa care insiropeaza blatul.
Curata si feliaza kiwi-urile, aranjeaza-le frumos deasupra blatului insiropat, si toarna deasupra frisca lichida batuta bat impreuna cu zaharul. Niveleaza bine stratul de crema, decoreaza cu felii de kiwi si da la frigider. Prepara o gelatina si toarn-o deasupra.
Prajitura fina cu crema si kiwi se serveste rece.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseEste prima oara cand fac prajitura aceasta si este grozava langa o ceasca de cafea ! Ps: Mai am de invatat la capitolul...
Foi de miere de albinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii