Reteta de prajitura cu crema si kiwi, este asa cum ii spune si numele, fina si delicata. Blatul prajiturii este foarte pufos, iar crema fina, imbinandu-se perfect cu feliile de kiwi.
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Pune intr-un bol mai mare zaharul impreuna cu ouale si mixeaza pe baie de aburi pana cand cantitatea s-a triplat, aproximativ 7-10 minute. Ia de pe aburi si continua sa mixezi pana cand s-au racit. Adauga usor cu o spatula faina, dupa care toarna aluatul in forma si da-l la cuptor pentru 15-20 minute.
Pregateste siropul adaugand toate ingredientele intr-o oala, la foc mic, pana ajung sa fiarba. Lasa-l sa se raceasca putin dupa care insiropeaza blatul.
Curata si feliaza kiwi-urile, aranjeaza-le frumos deasupra blatului insiropat, si toarna deasupra frisca lichida batuta bat impreuna cu zaharul. Niveleaza bine stratul de crema, decoreaza cu felii de kiwi si da la frigider. Prepara o gelatina si toarn-o deasupra.
Prajitura fina cu crema si kiwi se serveste rece.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii