Prajitura fina cu crema si kiwi

Reteta de prajitura cu crema si kiwi, este asa cum ii spune si numele, fina si delicata. Blatul prajiturii este foarte pufos, iar crema fina, imbinandu-se perfect cu feliile de kiwi.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura fina cu crema si kiwi

Ingrediente

  • Pentru blatul prajiturii:
  • 60g faina cernuta
  • 35g zahar tos
  • 2 oua
  • Pentru crema:
  • 120g zahar pudra
  • 3-4 kiwi feliate
  • 500ml frisca lichida
  • Pentru sirop:
  • 75ml apa
  • 85g zahar pudra

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Pune intr-un bol mai mare zaharul impreuna cu ouale si mixeaza pe baie de aburi pana cand cantitatea s-a triplat, aproximativ 7-10 minute. Ia de pe aburi si continua sa mixezi pana cand s-au racit. Adauga usor cu o spatula faina, dupa care toarna aluatul in forma si da-l la cuptor pentru 15-20 minute.

Pregateste siropul adaugand toate ingredientele intr-o oala, la foc mic, pana ajung sa fiarba. Lasa-l sa se raceasca putin dupa care insiropeaza blatul.

Curata si feliaza kiwi-urile, aranjeaza-le frumos deasupra blatului insiropat, si toarna deasupra frisca lichida batuta bat impreuna cu zaharul. Niveleaza bine stratul de crema, decoreaza cu felii de kiwi si da la frigider. Prepara o gelatina si toarn-o deasupra.


Prajitura fina cu crema si kiwi se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci