Prajitura fina cu mac

Se pune drojdia in lapte cu o lingurita de zahar. Se lasa 20 min sa dospeasca apoi se amesteca cu faina, nucile, mierea, ouale, sare si se lasa sa ste

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 400 g faina
  • un cubulet drojdie
  • 125 ml lapte
  • 80 g zahar
  • 100 g nuci macinate
  • 100 g miere
  • 2 oua
  • 125 ml ulei
  • sare
  • 250 g mac
  • 30 g unt
  • un galbenus
  • 3 linguri smintina
  • 50 g stafide
  • 50 g zahar pudra
  • o lingura rom
  • 3 linguri dulceata

Mod de preparare

Se pune drojdia in lapte cu o lingurita de zahar. Se lasa 20 min sa dospeasca apoi se amesteca cu faina, nucile, mierea, ouale, sare si se lasa sa stea la cald 35 min. Macul se amesteca cu untul, galbenusul, restul de zahar smintina si stafidele. Se intinde coca si se adauga deasupra masa de mac. Se ruleaza si se taie coca felii, astfel incit sa obtinem niste melcisori. Se aseaza intr-o forma de tort de 26 cm si se lasa 20 min sa se odihneasca. Se pun apoi la copt. Se amesteca zaharul pudra cu romul si se unge prajitura cu acest amestec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori