Prajitura Foi de napolitana

Pentru prajitura Foi de napolitana aveti nevoie de 4 foi de napolitana, 3 foi cu nuca - 6 oua, o cana de zahar.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 foi de napolitana
  • 3 foi cu nuca
  • 6 oua
  • o cana de zahar
  • 4 linguri de miere
  • o cana de nuca macinata
  • ½ de cana de faina
  • o lingurita de bicarbonat stins
  • Crema:
  • 3 albusuri
  • 300 g zahar
  • 150 ml de apa
  • 200 g unt.

Mod de preparare

Pentru a obtine cele 3 foi, se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, galbenusurile, mierea incalzita, nuca macinata, faina si bicarbonatul stins.  Crema pentru prajitura Foi de napolitana se face din 3 albusuri, 300 g zahar si 150 ml de apa. Se fierbe apa cu zaharul timp de 10 minute (sirop), dupa care se pune peste albusurile batute spuma separat si se continua baterea pana se intareste; adaugam mirodenii, vanilie, lamaie si migdale, dupa dorinta. Se lasa la racit timp de 15-20 de minute. Dupa aceea, se bat spuma 200 g unt, peste care punem crema. La sfarsit, se umplu foile incepand cu napolitana – crema, foaie cu nuca, crema, pana se termina.


Prajitura Foi de napolitana se serveste dupa ce am lasat-o un pic sa stea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc