Se bat spuma albusurile a 6 oua, adaugand 40 g de zahar si 6 linguri de ulei, apoi se amesteca adaugand inca 30 g faina, 1 praf de copt si 30 g mac bo
Se bat spuma albusurile a 6 oua, adaugand 40 g de zahar si 6 linguri de ulei, apoi se amesteca adaugand inca 30 g faina, 1 praf de copt si 30 g mac boabe (NU macinat), se baga la cuptor.
Foi: se framanta 100 g zahar pudra, 50 g margarina, 1 lingura de miere, 2 oua, 1 lingura bicarbonat de sodiu si 300 g faina; se coc 2 foi.
Crema: fierbem 2 pachete budinca de vanilie in 700 ml lapte, amestecand pana se raceste (avand grija sa nu se faca cocoloase). Amestecam bine 1/2 margarina Rama, 150 g zahar praf, 1 pachet de zahar vanilat si adaugam la budinca rece.
Punem o foaie, un strat de crema, un blat cu mac, crema si foaie. Lasam putina crema deasupra, peste care se presara ciocolata razuita.
Alte retete prajituri recomandate
Prajitura cu prune
Prajitura cu visine
Prajitura cu mere si nuci
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelAm vazut-o la brava noastra Cristina si m-am incumetat sa o adaptez si eu conform gustului nostru si a ingredientelor din...
Placinta ciobanului
Comentarii