Este o reteta foarte buna si aspectuoasa.
Se face o cocă, după care se împarte în două. Se întinde prima foaie în tavă, peste ea punem un strat de gem de caise, peste care se pune umplutura făcută din nucă măcinată, zahăr, 1 plic de vanilie şi spuma de la 4 albuşuri. Se pune a doua foaie şi se dă la copt. Când este coaptă, peste prăjitura fierbinte se pune o glazură făcută din 4 gălbenuşuri frecate cu 200 g zahăr pudră, peste care radem ciocolată.Prăjitura fiind fierbinte, se usucă glazura. În loc de nucă putem pune cocos, dar neapărat în aluat trebuie pusă cacao pentru ca prăjitura să aibă un aspect foarte placut.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii