Intr-un castron se freaca galbenusurile cu 2 cani zahar tos, se adauga treptat uleiul (eu il masor cu cutia de 200 g de la iaurt), smantana, aromele,
Intr-un castron se freaca galbenusurile cu 2 cani zahar tos, se adauga treptat uleiul (eu il masor cu cutia de 200 g de la iaurt), smantana, aromele, cele 200 g. iaurt in care s-a stins praful de copt, nucile taiate marunt, bucatelele de rahat si la sfarsit faina. Se amesteca totul foarte bine. Se bat albusurile spuma tare cu o jumatate cana zahar si se adauga in compozitie mestecandu-se foarte usor, de jos in sus. Se unge o tava cu margarina si se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia, se da la cuptorul incins in prealabil la foc moderat. Se coace cca. 1 h, este gata cand se desprinde prajitura de pe tava, se poate incerca si cu o scobitoare, scobitoarea trebuie sa ramana uscata.
Se pudreaza cu zahar farin, se taie in bucati cand se raceste.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii