Prajitura glazurata cu castane

Prajitura glazurata cu castane este un desert foarte delicios. Pentru aceasta se freaca o margarina cu 100 grame zahar tos pana devine spuma.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura glazurata cu castane

Ingrediente

  • 250 grame faina
  • 2 pachete de margarina sau unt
  • 6 oua
  • praf de copt
  • 300 grame de zahar pudra
  • 200 grame de zahar tos
  • 1 pachet piure de castane unguresc
  • cu rom
  • 100 grame cacao
  • esenta de rom
  • 100 ml lapte

Mod de preparare

Prajitura glazurata cu castane este un desert foarte delicios.

Pentru aceasta se freaca o margarina cu 100 grame zahar tos pana devine spuma, se adauga treptat galbenusurile si laptele. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza in margarina, se adauga faina amestecat in prealabil cu praful de copt si 3 linguri de cacao.

Se tapeteaza o tava unsa cu hartie, se unge si se presara faiana, se toarna aluatul si se da la copt pentru 40 de minute la foc potrivit, in cuptorul incins bine.

Blatul de prajitura se taie in doua dupa ce s-a racit si se insiropeaza cu un sirop facut din 5 linguri de zahar ars, stins cu 150 ml apa la care se pune rom dupa ce s-a racit complet. Se freaca margarina (sau untul) cu 100 grame de zahar pudra, se incorporeaza piureul de castane, esenta de rom si o lingura de cacao si se umple prajitura. Se freaca zaharul pudra cu 50 grame de cacao, se adauga 2-3 linguri de apa fierbinte si 1 lingura de ulei. Se freaca pana ce se omogenizeaza si se toarna peste prajitura.


Prajitura glazurata cu castane se serveste dupa ce a stat cateva ore la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura DELICIU
1
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Prajitura cu crema caramel
2
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Cozonac cu fructe uscate
3
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Prajitura cu crema de lamaie si cocos
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si cocos

O prajitura super cremoasa cu mult cocos si lamaie....

Prajitura cu crema de lamaie si cocos
Iahnie de fasole cu ciolan
5
Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Parteneri
Desert cu mascarpone si ganache de ciocolata alba
Bucataras.RO

Desert cu mascarpone si ganache de ciocolata alba

Un desert pe cat de simplu de facut, pe atat de savuros. Mananci si nu te mai saturi de el, nu mai lasi lingurita din mana,...

Desert cu mascarpone si ganache de ciocolata alba
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori