Prajitura glazurata cu castane

Prajitura glazurata cu castane este un desert foarte delicios. Pentru aceasta se freaca o margarina cu 100 grame zahar tos pana devine spuma.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura glazurata cu castane

Ingrediente

  • 250 grame faina
  • 2 pachete de margarina sau unt
  • 6 oua
  • praf de copt
  • 300 grame de zahar pudra
  • 200 grame de zahar tos
  • 1 pachet piure de castane unguresc
  • cu rom
  • 100 grame cacao
  • esenta de rom
  • 100 ml lapte

Mod de preparare

Prajitura glazurata cu castane este un desert foarte delicios.

Pentru aceasta se freaca o margarina cu 100 grame zahar tos pana devine spuma, se adauga treptat galbenusurile si laptele. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza in margarina, se adauga faina amestecat in prealabil cu praful de copt si 3 linguri de cacao.

Se tapeteaza o tava unsa cu hartie, se unge si se presara faiana, se toarna aluatul si se da la copt pentru 40 de minute la foc potrivit, in cuptorul incins bine.

Blatul de prajitura se taie in doua dupa ce s-a racit si se insiropeaza cu un sirop facut din 5 linguri de zahar ars, stins cu 150 ml apa la care se pune rom dupa ce s-a racit complet. Se freaca margarina (sau untul) cu 100 grame de zahar pudra, se incorporeaza piureul de castane, esenta de rom si o lingura de cacao si se umple prajitura. Se freaca zaharul pudra cu 50 grame de cacao, se adauga 2-3 linguri de apa fierbinte si 1 lingura de ulei. Se freaca pana ce se omogenizeaza si se toarna peste prajitura.


Prajitura glazurata cu castane se serveste dupa ce a stat cateva ore la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide