O prajitura cu dovleac ce surprinde perfect aromele toamnei. O prajitura ce va fi atat pe placul celor mari, cat si celor mici.
Preincalziti cuptorul la 180 de grade celsius. Curatati feliile de dovleac de seminte si taiati-le in jumatate, de-a latul. Ungeti-le cu 25g de unt si dati-le la cuptor intr-o tava, pana cand se inmoaie. Lasati-le la racit, scoateti miezul si bagati-l in blender pana obtineti un piure. Veti obtine aproximativ 150g de piure.
Ungeti cu unt o tava de copt de 30x23cm si tapetati-o cu hartie pentru copt. Amestecati 100g unt cu zaharul brun pana cand devine un amestec cremos si pufos. Adaugati cate 1 ou pe rand amestecand bine dupa fiecare si piureul de dovleac. Cerneti faina amestecata cu praful de copt si condimentele si adaugati-o usor in amestecul de mai sus alternand cu lingurile de lapte, pana obtineti un aluat vascos care se scurge de pe lingura.
adaugati stafidele si nucile tocate grosier, amestecati cat sa se omogenizeze si turnati aluatul in tava. Puneti-l la cuptor 30-35 de minute pana cand prajitura este aurie si putin ferma la apasare. Lasati-o sa se raceasca 5 minute in tava.
Intre timp pregatim galzura, amestecand zaharul pudra cu coaja si zeama de lamaie. Rasturnam prajitura si il ungem cu glazura de lamaie.
Prajitura glazurata cu dovleac si lamaie se serveste taiata felii, atat calda cat si rece.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryDaca va spun ca sunt minunate aceste briose, ma credeti? Poate este greu sa va dati seama din poze ca este asa cum zic eu,...
Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezeaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii