O prajitura cu dovleac ce surprinde perfect aromele toamnei. O prajitura ce va fi atat pe placul celor mari, cat si celor mici.
Preincalziti cuptorul la 180 de grade celsius. Curatati feliile de dovleac de seminte si taiati-le in jumatate, de-a latul. Ungeti-le cu 25g de unt si dati-le la cuptor intr-o tava, pana cand se inmoaie. Lasati-le la racit, scoateti miezul si bagati-l in blender pana obtineti un piure. Veti obtine aproximativ 150g de piure.
Ungeti cu unt o tava de copt de 30x23cm si tapetati-o cu hartie pentru copt. Amestecati 100g unt cu zaharul brun pana cand devine un amestec cremos si pufos. Adaugati cate 1 ou pe rand amestecand bine dupa fiecare si piureul de dovleac. Cerneti faina amestecata cu praful de copt si condimentele si adaugati-o usor in amestecul de mai sus alternand cu lingurile de lapte, pana obtineti un aluat vascos care se scurge de pe lingura.
adaugati stafidele si nucile tocate grosier, amestecati cat sa se omogenizeze si turnati aluatul in tava. Puneti-l la cuptor 30-35 de minute pana cand prajitura este aurie si putin ferma la apasare. Lasati-o sa se raceasca 5 minute in tava.
Intre timp pregatim galzura, amestecand zaharul pudra cu coaja si zeama de lamaie. Rasturnam prajitura si il ungem cu glazura de lamaie.
Prajitura glazurata cu dovleac si lamaie se serveste taiata felii, atat calda cat si rece.
Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lut1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si merePrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsse incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....
Piept de gasca cu sos CassisPaella, reteta traditionala spaniola, a pornit din regiunea Valencia in varianta retetei originale, raspandindu-se apoi in...
Paella (reteta originala)Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii