Prajitura Györkönyi

Framantam componentele blatului si coacem 2 foi. Amestecam componenentele blatului si il coacem intr-o tava captusita cu hartie de copt. Ordinea de ar

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 230 g faina
  • 60 g margarina
  • 1 ou
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 10 g salicala ?
  • 100 g zahar pudra
  • 1 varf de cutit de zahar vanilat
  • 1 lingura de cacao
  • 1 dl smantana
  • Blatul:
  • 6 oua
  • 3 linguri de apa calda
  • 9 linguri de zahar
  • 9 linguri de faina
  • 1 varf de cutit de zahar vanilat
  • 2 linguri de nuca macinata
  • 1 varf de cutit de praf de copt
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 2 varf de cutit de praf de budinca de vanilie
  • 250 g margarina
  • 250 g zahar pudra
  • 1 varf de cutit de zahar vanilat
  • Deasupra:
  • Glazura de ciocolata
  • nuci maruntite si prajite

Mod de preparare

Framantam componentele blatului si coacem 2 foi. Amestecam componenentele blatului si il coacem intr-o tava captusita cu hartie de copt. Ordinea de aranjare a prajiturii este: 1 foaie maronie, crema, blat, crema, o foaie maronie. La urma ornam deasupra cu glazura si presaram nuci maruntite si prajite.
Alte retete prajituri recomandate

Tiramisu

prajitura cu visine

Prajitura capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci