Prajitura Harley Davidson

Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca untul spuma cu zaharul. Se adauga esenta de rom, cacaua, galbenusurile, unul cate unul, si coaja rasa d

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 8 oua
  • 4 linguri de cacao
  • 2 linguri esenta de rom
  • 100 g ciocolata
  • o cana de zahar
  • o cana de faina
  • coaja de portocala rasa
  • 2 linguri de lapte
  • praf de copt
  • o lingura de unt
  • Pentru crema:
  • 100 g ciocolata
  • 2 linguri de whisky
  • 200 g frisca lichida
  • 100 g stafide
  • 4 linguri de lapte
  • 4 linguri de cacao
  • 4 linguri de zahar
  • un pliculet de zahar vanilat

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca untul spuma cu zaharul. Se adauga esenta de rom, cacaua, galbenusurile, unul cate unul, si coaja rasa de portocala. Se topeste ciocolata in doua linguri de lapte intr-un vas la bain-marie si se toarna peste compozitie. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza si ele, impreuna cu faina si praful de copt stins cu o lingurita de otet. Se unge o forma cu unt, se toarna compozitia si se da la cuptor.

Pentru crema, se amesteca laptele cu cacaua, cu zaharul tos si cu zaharul vanilat pe foc, intr-un vas la bain-marie. Se adauga ciocolata rupta in bucatele si se amesteca pana se topeste. Se mai adauga si doua linguri de frisca lichida si se fierbe pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga doua linguri de whisky, stafidele si un pliculet de zahar vanilat.

Cand s-a racit, blatul se taie in trei straturi si se umple cu crema, din care se opresc trei-patru linguri. Se bate frisca si se adauga crema oprita. Se imbraca tortul cu acest amestec si se tine la rece pana in momentul servirii.
Alte prajituri simple recomandate

Prajitura cu prune

Prajitura cu visine

Tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si ardei copt
3
Supe de legume

Supa crema de legume si ardei copt

Hranitor si dietetic!!!

Supa crema de legume si ardei copt
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Ciorba de burta de vita
5
Supe de carne

Ciorba de burta de vita

Delicioasa in orice sezon!

Ciorba de burta de vita
Parteneri
Tort cu ananas si mascarpone
Bucataras.RO

Tort cu ananas si mascarpone

Nu stiu altii cum sunt, insa mie cand mi se pune pata pe un ingredient il folosesc pana cand ma "satur" de el, in cazul...

Tort cu ananas si mascarpone
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!