Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca untul spuma cu zaharul. Se adauga esenta de rom, cacaua, galbenusurile, unul cate unul, si coaja rasa d
Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca untul spuma cu zaharul. Se adauga esenta de rom, cacaua, galbenusurile, unul cate unul, si coaja rasa de portocala. Se topeste ciocolata in doua linguri de lapte intr-un vas la bain-marie si se toarna peste compozitie. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza si ele, impreuna cu faina si praful de copt stins cu o lingurita de otet. Se unge o forma cu unt, se toarna compozitia si se da la cuptor.
Pentru crema, se amesteca laptele cu cacaua, cu zaharul tos si cu zaharul vanilat pe foc, intr-un vas la bain-marie. Se adauga ciocolata rupta in bucatele si se amesteca pana se topeste. Se mai adauga si doua linguri de frisca lichida si se fierbe pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga doua linguri de whisky, stafidele si un pliculet de zahar vanilat.
Cand s-a racit, blatul se taie in trei straturi si se umple cu crema, din care se opresc trei-patru linguri. Se bate frisca si se adauga crema oprita. Se imbraca tortul cu acest amestec si se tine la rece pana in momentul servirii.
Alte prajituri simple recomandate
Prajitura cu prune
Prajitura cu visine
Tiramisu

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii