Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca untul spuma cu zaharul. Se adauga esenta de rom, cacaua, galbenusurile, unul cate unul, si coaja rasa d
Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca untul spuma cu zaharul. Se adauga esenta de rom, cacaua, galbenusurile, unul cate unul, si coaja rasa de portocala. Se topeste ciocolata in doua linguri de lapte intr-un vas la bain-marie si se toarna peste compozitie. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza si ele, impreuna cu faina si praful de copt stins cu o lingurita de otet. Se unge o forma cu unt, se toarna compozitia si se da la cuptor.
Pentru crema, se amesteca laptele cu cacaua, cu zaharul tos si cu zaharul vanilat pe foc, intr-un vas la bain-marie. Se adauga ciocolata rupta in bucatele si se amesteca pana se topeste. Se mai adauga si doua linguri de frisca lichida si se fierbe pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga doua linguri de whisky, stafidele si un pliculet de zahar vanilat.
Cand s-a racit, blatul se taie in trei straturi si se umple cu crema, din care se opresc trei-patru linguri. Se bate frisca si se adauga crema oprita. Se imbraca tortul cu acest amestec si se tine la rece pana in momentul servirii.
Alte prajituri simple recomandate
Prajitura cu prune
Prajitura cu visine
Tiramisu
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaO minunatie de arome!
Chec rece cu fistic si ciocolata albaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii