Prajitura Ibolya

Framantam ingredientele pentru aluat si coacem 2 foi. Din 4 oua coacem piscotul in mod traditional. Il umplem cu urmatoarea crema: fierbem 3 linguri d

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 30 dkg faina
  • 7 dkg untura
  • 4 dkg zahar
  • 1 dkg bicarbonat de amoniu
  • 1 ou
  • 1 lingura cacao
  • Putin lapte
  • Pentru crema:
  • 3 linguri faina
  • 4 dl lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 10 dkg unt
  • 10 dkg zahar pudra
  • Pentru glazura:
  • 10 dkg zahar
  • ½ dl apa
  • 1 dkg praf de cacao
  • 4 dkg unt

Mod de preparare

Framantam ingredientele pentru aluat si coacem 2 foi. Din 4 oua coacem piscotul in mod traditional. Il umplem cu urmatoarea crema: fierbem 3 linguri de faina, 4 dl de lapte si 1 plic de zahar vanilat, batem spuma 10 dkg de unt si 10 dkg zahar pudra si amestecam cu crema fiarta. Glazura: fierbem 10 dkg de zahar, ½ dl de apa si 1dkg praf de cacao, dupa racire adaugam 4 dkg de unt si acoperim prajitura.
Alte prajituri recomandate:

Negresa prajitura

Prajitura alba ca zapada

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci