Prajitura Inimioare dulci

Prajitura Inimioare dulci este un desert simplu, de efect, o prajitura perfecta pentru Valentine's, de pregatit pentru persoanele deosebite din viata ta. Urmeaza reteta pas cu pas si impresioneaza-i pe cei dragi.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Inimioare dulci

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 90 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 1 kg mere
  • 100 g biscuiti
  • scortisoara
  • nuca de cocos
  • ciocolata
  • cacao

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase, adaugi untul treptat, apoi faina "in ploaie" si framanti un aluat potrivit cu care imbraci fundul si peretii unei tavi tapetata cu folie speciala pentru copt.

Merele se dau pe razatoarea mare si se amesteca cu putin zahar si scortisoara. Acestea se pun peste aluat. Este indicat ca inainte de a se pune merele rare peste aluat sa se puna gris, asta daca nu lasi merele inainte cu scortisoara si cu zaharul, la scurs. Deasupra merelor se pun biscuiti dati pe razatoarea mica. Peste biscuiti se pune nuca de cocos. Daca te lipsesti de cocos, ai o prajitura cu mere perfecta si pentru cei mici. 
Tava se pune la copt la foc potrivit timp de 20-30 minute. Dupa ce s-a copt prajitura se orneaza cu ciocolata topita sau cacao, realizand cu ajutorul unei forme speciale inimioare.


Prajitura Inimioare dulci este perfecta pentru Dragobete sau Valentine's.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Floare de Colt
1
Prajituri

Prajitura Floare de Colt

Prajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...

Prajitura Floare de Colt
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Rulada cu sunca si branza de capra
Bucataras.RO

Rulada cu sunca si branza de capra

A iesit o rulada asa de buna cu un blat moale, completat cu branza si sunca, ce mai, perfecta pentru masa de Revelion!

Rulada cu sunca si branza de capra
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia