Galbenusurile se freaca bine cu jumatate din cantitatea de zahar. Se adauga faina in ploaie, amestecand bine. La urma, se pune praful de copt si untu
Galbenusurile se freaca bine cu jumatate din cantitatea de zahar. Se adauga faina in ploaie, amestecand bine. La urma, se pune praful de copt si untul batut spuma. Se separa albusurile de galbenusuri de la cele cinci oua. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, iar galbenusurile se freaca cu zaharul ramas. Se incorporeaza galbenusurile in spuma de albusuri, omogenizand bine amestecul. Se adauga miezul de nuca, esenta de migdale si coaja de lamaie.
Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, se rastoarna aluatul si se lasa la cuptor 20 de minute. Se scoate prajitura si se asaza deasupra ei un strat de gem, iar peste acesta, amestecul de oua si nuca. Se lasa la cuptor pentru inca 10-15 minute.
Se serveste rece, taiata in bucati.
Alte prajituri simple recomandate
Prajitura cu prune
Prajitura cu visine
Tarta cu fructe
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii