Prajitura Iris

Galbenusurile se freaca bine cu jumatate din cantitatea de zahar. Se adauga faina in ploaie, amestecand bine. La urma, se pune praful de copt si untu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 2 cani de zahar
  • 2 cani de faina
  • un praf de copt
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de ulei
  • o cana de miez de nuca macinat
  • 5 oua intregi
  • 6-7 linguri de gem de visine
  • esenta de migdale
  • coaja rasa de lamaie

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca bine cu jumatate din cantitatea de zahar. Se adauga faina in ploaie, amestecand bine. La urma, se pune praful de copt si untul batut spuma. Se separa albusurile de galbenusuri de la cele cinci oua. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, iar galbenusurile se freaca cu zaharul ramas. Se incorporeaza galbenusurile in spuma de albusuri, omogenizand bine amestecul. Se adauga miezul de nuca, esenta de migdale si coaja de lamaie.

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, se rastoarna aluatul si se lasa la cuptor 20 de minute. Se scoate prajitura si se asaza deasupra ei un strat de gem, iar peste acesta, amestecul de oua si nuca. Se lasa la cuptor pentru inca 10-15 minute.

Se serveste rece, taiata in bucati.

Alte prajituri simple recomandate

Prajitura cu prune

Prajitura cu visine

Tarta cu fructe

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc