Blatul: 8 albusuri, 200 g zahar pudra, 250 g nucã macinata, 3 linguri faina, 1 lingurita amoniac Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul in ploai
Blatul: 8 albusuri, 200 g zahar pudra, 250 g nucã macinata, 3 linguri faina, 1 lingurita amoniac
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul in ploaie, pana se topeste. Se adauga nuca, faina, amoniacul (stins cu zeama de lamaie, dar mai bine cu lapte caldut).
Iese un aluat moale, care curge, din care se fac 3 foi. Se pun in tava aproximativ 5 linguri pentru fiecare foaie. Se coc în tava unsa bine cu grasime. Nu se coc prea tare. Se desprind cu cutitul din tava, calde.
Crema: 8 galbenusuri, 250 g zahar pudra, 2 pachete unt
Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra pana creste, apoi pe baie de aburi, pana se incalzesc bine. Se lasa sa se raceasca. Se scoate apa din unt si se amesteca cu galbenusurile racite.
Crema se imparte in 3 parti egale: 2 parti se pun intre foi si o parte se pune deasupra.
Glazura: 150 g zahar tos, 100 g nuci prajite
Se caramelizeaza zaharul, se pun nucile.
Se scoate de cald într-un platou uns cu unt.
Dupa ce s-a racit se sfarma cu sucitorul si se pune peste crema de deasupra prajiturei. Se fixeaza cu mana. Se da la rece si se taie a doua zi.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaProfitam de fructele de sezon si pe langa o prajitura sau un tortulet bun cu cirese, pregatim si gem de cirese! :X
Gem de ciresePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii