Blatul: 8 albusuri, 200 g zahar pudra, 250 g nucã macinata, 3 linguri faina, 1 lingurita amoniac Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul in ploai
Blatul: 8 albusuri, 200 g zahar pudra, 250 g nucã macinata, 3 linguri faina, 1 lingurita amoniac
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul in ploaie, pana se topeste. Se adauga nuca, faina, amoniacul (stins cu zeama de lamaie, dar mai bine cu lapte caldut).
Iese un aluat moale, care curge, din care se fac 3 foi. Se pun in tava aproximativ 5 linguri pentru fiecare foaie. Se coc în tava unsa bine cu grasime. Nu se coc prea tare. Se desprind cu cutitul din tava, calde.
Crema: 8 galbenusuri, 250 g zahar pudra, 2 pachete unt
Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra pana creste, apoi pe baie de aburi, pana se incalzesc bine. Se lasa sa se raceasca. Se scoate apa din unt si se amesteca cu galbenusurile racite.
Crema se imparte in 3 parti egale: 2 parti se pun intre foi si o parte se pune deasupra.
Glazura: 150 g zahar tos, 100 g nuci prajite
Se caramelizeaza zaharul, se pun nucile.
Se scoate de cald într-un platou uns cu unt.
Dupa ce s-a racit se sfarma cu sucitorul si se pune peste crema de deasupra prajiturei. Se fixeaza cu mana. Se da la rece si se taie a doua zi.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouPlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta videoWeekend-ul acesta, fetita mea a avut ca tema pentru scoala sa pregateasca o prajitura impreuna cu un membru al familiei, asa...
Desert prajitura Ora 12Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii