Blatul: 8 albusuri, 200 g zahar pudra, 250 g nucã macinata, 3 linguri faina, 1 lingurita amoniac Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul in ploai
Blatul: 8 albusuri, 200 g zahar pudra, 250 g nucã macinata, 3 linguri faina, 1 lingurita amoniac
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul in ploaie, pana se topeste. Se adauga nuca, faina, amoniacul (stins cu zeama de lamaie, dar mai bine cu lapte caldut).
Iese un aluat moale, care curge, din care se fac 3 foi. Se pun in tava aproximativ 5 linguri pentru fiecare foaie. Se coc în tava unsa bine cu grasime. Nu se coc prea tare. Se desprind cu cutitul din tava, calde.
Crema: 8 galbenusuri, 250 g zahar pudra, 2 pachete unt
Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra pana creste, apoi pe baie de aburi, pana se incalzesc bine. Se lasa sa se raceasca. Se scoate apa din unt si se amesteca cu galbenusurile racite.
Crema se imparte in 3 parti egale: 2 parti se pun intre foi si o parte se pune deasupra.
Glazura: 150 g zahar tos, 100 g nuci prajite
Se caramelizeaza zaharul, se pun nucile.
Se scoate de cald într-un platou uns cu unt.
Dupa ce s-a racit se sfarma cu sucitorul si se pune peste crema de deasupra prajiturei. Se fixeaza cu mana. Se da la rece si se taie a doua zi.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii