Prajitura la metru

Pentru prajitura la metru se bat spuma 4 oua cu 300 g zahar, se adauga 100 ml de ulei, 1 praf de copt si 300 g faina.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 300 g zahar
  • 100 ml de ulei
  • 1 praf de copt
  • 300 g faina
  • 2 linguri cacao
  • Crema:
  • 10 linguri de zahar
  • 400 g lapte
  • 5 linguri de faina
  • 200 g margarina
  • o lingura de bulion
  • 200 g margarina
  • 200 g zahar
  • 2 linguri de cacao si
  • o lingurita de otet.

Mod de preparare

Pentru prajitura la metru se bat spuma 4 oua cu 300 g zahar, se adauga 100 ml de ulei, 1 praf de copt si 300 g faina. Se imparte compozitia in doua: una se lasa galbena, iar in cealalta se pun 2 linguri cacao; se coc 40 minute. Crema - se caramelizeaza 10 linguri de zahar, se adauga 400 g lapte cu 5 linguri de faina si se fierbe, pana se leaga. Se adauga 200 g margarina, o lingura de bulion si se da la rece. Apoi se umplu feliile de chec - una galbena, una neagra si deasupra se pune o glazura facuta din 200 g margarina, 200 g zahar, 2 linguri de cacao si o lingurita de otet.


Prajitura la metru se serveste dupa ce s-a racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc