Prajitura lebenita

Dupa ce am facut aluatul pentru interior il separam in doua si punem cei doi coloranti. Dupa colorare facem din fiecare cate 3 bulgari si punem la fri

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura lebenita

Ingrediente

  • Pentru aluatul rosu si galben:
  • 125 g de margarina
  • 250 g biscuiti tocati
  • 100 g zahar pudra
  • coloranti rosu si galben
  • 1 aroma de pepene sau daca nu aveti aunci de care va place
  • lapte/apa cat va fi necesar
  • Pentru cel verde:
  • 125 g margarina
  • 350 g biscuiti tocati
  • 100 g zahar pudra
  • colorant verde
  • 1 aroma de pepene sau daca nu aveti aunci de care va place si lapte/ apa cat va fi necesar.

Mod de preparare

Dupa ce am facut aluatul pentru interior il separam in doua si punem cei doi coloranti. Dupa colorare facem din fiecare cate 3 bulgari si punem la frigi pna se face si cel verde. Apoi facem si aluatul vede, cu care vom masca aluatul rosu si cel galben.

Dupa ce e gata il punem la rece macar 1 ora. Apoi feliem. Si gata, al meu nu are samburi, dar voi puteti sa adaugati. Iar daca doriti biscuiti puteti sa ii tocati mai marunt. Mie imi place sa fie mai colorat si sa se vada biscuitii in interior.


Aranjati pe un platou si serviti la desert.
Reteta Prajitura lebenita a fost propusa de Irenke pe forum culinar.ro
Alte retete cu biscuiti gasiti aici:
Bombe din biscuiti,
Cartofi de biscuiti,
Rulou cu biscuiti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori