Prajitura Linzer este o prajitura clasica, care imbina perfect aromele de mirodenii cu cele de dulceturi si care va face deliciul meselor in familie sau al celor festive.
Amestecam untul cu zaharul si smantana, apoi adaugam ouale cu esenta.Treptat adaugam faina amestecata cu praful de copt si le incorporam. Cand am terminat cu faina impartim aluatul in 2 bucati (o bucata sa fie un sfert cat cealalta bucata). Asezam bucata mai mare intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu (acolo zicea sa ungem tava cu ulei dar eu am pus folie). Deasupra adaugam dulceata (amestecate cele 2 feluri de dulceata) si o intindem usor pe toata suprafata cu o lingurita.
Intindem bucatica de aluat ramasa pe masa de lucru si o taiem fasii de 1 cm. Le punem peste dulceata formand un grilaj. Terminam de facut grilajul si il ungem cu oul batut.
Dam la cuptor pana se incepe sa se rumeneasca deasupra. O scoatem de la cuptor si o lasam sa se raceasca.
La sfarsit o pudram cu zahar pudra
* Reteta am luat-o de pe alt site numit licutamarin.blogspot.ro doar ca e putin modificata de mine. Mi-ar fi util un mixer de mana ca sa pot amesteca mai repede si bine ingredientele..
Prajitura Linzer se serveste rece, pudrata cu zahar pudra.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii