Prajitura Linzer este o prajitura clasica, care imbina perfect aromele de mirodenii cu cele de dulceturi si care va face deliciul meselor in familie sau al celor festive.
Amestecam untul cu zaharul si smantana, apoi adaugam ouale cu esenta.Treptat adaugam faina amestecata cu praful de copt si le incorporam. Cand am terminat cu faina impartim aluatul in 2 bucati (o bucata sa fie un sfert cat cealalta bucata). Asezam bucata mai mare intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu (acolo zicea sa ungem tava cu ulei dar eu am pus folie). Deasupra adaugam dulceata (amestecate cele 2 feluri de dulceata) si o intindem usor pe toata suprafata cu o lingurita.
Intindem bucatica de aluat ramasa pe masa de lucru si o taiem fasii de 1 cm. Le punem peste dulceata formand un grilaj. Terminam de facut grilajul si il ungem cu oul batut.
Dam la cuptor pana se incepe sa se rumeneasca deasupra. O scoatem de la cuptor si o lasam sa se raceasca.
La sfarsit o pudram cu zahar pudra
* Reteta am luat-o de pe alt site numit licutamarin.blogspot.ro doar ca e putin modificata de mine. Mi-ar fi util un mixer de mana ca sa pot amesteca mai repede si bine ingredientele..
Prajitura Linzer se serveste rece, pudrata cu zahar pudra.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii