Prajitura marmorata

Se pune untul intr-un castron si se freaca cu lingura de lemn pana devine cremos. Se adauga, putin cate putin, zaharul pudra, apoi, pe rand, galbenus

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 225 gr unt
  • 450 gr zahar pudra
  • 1 pahar de lapte
  • 450 gr faina
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 4 linguri ciocolata

Mod de preparare

Se pune untul intr-un castron si se freaca cu lingura de lemn pana devine cremos. Se adauga, putin cate putin, zaharul pudra, apoi, pe rand, galbenusurile, amestecand dupa fiecare. Se subtiaza galbenusurile cu laptele turnat cate putin, amestecand mereu. Se adauga vanilia si faina, putin cate putin. Se obtine un aluat untos. Se bat albusurile spuma tare si se incorporeaza in aluat, amestecand usor. Se imparte compozita in doua si se pune in doua vase separate. In jumatate din cantitate se inglobeaza ciocolata topita. Se unge o forma inalta cu unt si se toarna o treime din crema ramasa alba, apoi se toarna crema cu ciocolata, alternand operatia pana se termina cele doua creme.

Se pune forma in cuptorul cald si se coace la foc potrivit 1 ora. Alte retete de dulciuri:

Prajitura alba ca zapada

Prajitura negresa

Tarta cu fructe

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci