Prajitura marmorata cu fructe

Se spala fructele si se taie bucati potrivite-prunele mari in 4 buc, piersicile in 24 buc-sa iasa patratoase, nu felii subtiri Se freaca untul cu 100

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 5 linguri ulei
  • 6 linguri apa clocotita
  • 300 gr zahar tos
  • 100 gr zahar farin
  • 1 cana cu vf faina si alte 200 gr faina ptr marmorare
  • 100 gr unt si inca o bucatica unt ptr uns tava
  • zahar vanilat
  • coaja lamaie
  • 4 piersici mari
  • 1/2 kg prune

Mod de preparare

Se spala fructele si se taie bucati potrivite-prunele mari in 4 buc, piersicile in 24 buc-sa iasa patratoase, nu felii subtiri

Se freaca untul cu 100 gr zahar farin,se adauga un galbenus,zahar vanilat,coaja de la o lamaie si 200 gr faina, se framanta repede un aluat faramicios,se da la rece.

Se bat 6 albusuri cu un praf de sare,se adauga treptat 300 gr zahar tos,coaja de la alta lamaie, apa fiarta cate putin.

Separat,se freaca galbenusurile cu uleiul sa iasa ca o maioneza,apoi aceasta compozitie se amesteca peste prima(de albus), se adauga faina in ploaie(cana cu varf de faina-o cana mare de 250ml)

se toarna compozitia in tava unsa cu unt si presarata cu faina; se pun fructele- un rand de prune, un rand de piersici..., iar deasupra se presara aluatul faramicios de la frigider

se lasa la foc potrivit 1 ora, se taie dupa ce se raceste.
Este foarte buna rece,de la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci