Prajitura Milch Schnitte

Prajitura Milch Schinitte este o delicioasa prajitura de casa cu blat pufos de cacao si crema fina de lapte. Este o prajitura ce va fi cu siguranta apreciata de copii.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Milch Schnitte

Ingrediente

  • Blat:
  • -8 oua
  • -4 linguri apa
  • -2 lingura ulei
  • -12 linguri zahar
  • -11 linguri faina
  • -3 linguri cacao
  • -1 plic praf de copt
  • Crema:
  • - 200 ml. frisca
  • - 175 g lapte condensat
  • - 100 ml. lapte
  • - 6 g. gelatina
  • - 1 lingura
  • doua de miere
  • - esenta vanilie
  • Pentru siropul de zahar ars:
  • 8 linguri de zahar
  • - 2 cani de apa
  • - zahar vanilat
  • - esenta de rom
  • Pentru glazura de ciocolata
  • - 2 ciocolati
  • - 75 ml frisca lichida

Mod de preparare

Blat:

Separam ouale. Galbenusurile le amestecam cu zahar, zahar, ulei si se bat cu mixerul. Albusurile le batem spuma. Peste galbenusuri se adauga faina amestecata cu praful de copt, cacaua si albusurile batute spuma. Se coace in tava tapetata cu hartie de copt. Dupa ce se raceste, se taie blatul in doua. Blaturile se insiropeaza cu sirop de zahar ars.

Crema:

Se pune gelatina la inmuiat in apa rece. Laptele condensat se amesteca cu 50 ml lapte. Gelatina se topeste in 50 ml lapte cald (pe baie de abur) apoi se adauga amestecului cu lapte condensat. Adaugam si mierea. Batem frisca pana se intareste bine si se amesteca cu compozitia de lapte. Lasam crema la rece 30-40 minute, amestecand din cand in cand. (Nu trebuie sa se inchege, doar sa capete consistenta, sa nu mai fie fluida).

Sirop de zahar ars:

Punem intr-un ibric zaharul, esenta si cele doua cani de apa. Lasam pe foc pana se dizolva tot zaharul. Focul trebuie sa fie potrivit.

Glazura de ciocolata:

Pe baie de aburi topim ciocolata si o amenstecam cu frisca lichida. Dupa ce s-a racit glazuram prajitura.


Sursa acestei retete de prajitura Milch Schnitte este blogul culinar: dumitrufelicia.blogspot.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura galbena cu nuca
1
Prajituri

Prajitura galbena cu nuca

Este o reteta foarte buna si aspectuoasa.

Prajitura galbena cu nuca
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
2
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Prajitura pufoasa cu branza
3
Prajituri

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.

Prajitura pufoasa cu branza
Cozonaci Babani
4
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Tort de portocale cu crema
5
Torturi

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Parteneri
Tochitura de porc cu mamaliguta
Bucataras.RO

Tochitura de porc cu mamaliguta

N-ar fi fost Craciun fara o tochitura pe masa, asa ca reteta de azi este o tochitura neaosa cu carne de porc, ceva carnaciori...

Tochitura de porc cu mamaliguta
Tort Dobos (mic)
Gustos.RO

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori