Prajitura Mirela

Din galbenusuri, zahar, faina, rom, zahar vanilat si albusurile batute separat se formeaza un blat care se coace in tava la foc potrivit. Biscuitii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul: 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • esenta rom
  • Crema: 500 g biscuiti
  • 3-4 linguri cafea sau ness
  • 750 ml apa
  • 1 pachet unt si 8 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Din galbenusuri, zahar, faina, rom, zahar vanilat si albusurile batute separat se formeaza un blat care se coace in tava la foc potrivit.

Biscuitii se toaca marunt. Separat se fierbe cafeaua sau nessul cu 750 ml apa, care, dupa ce s-a racit, se toarna peste biscuiti. Se freaca untul cu zaharul pudra, dupa care se amesteca cu biscuitii (deja inmuiati in cafea). Se insiropeaza blatul cu sirop (se fierb 500 ml apa, zahar vanilat si rom). Atentie: siropul trebuie sa fie rece. Se intinde crema peste blat si se lasa 1/2 ora la rece.
Se orneaza cu frisca si se rade ciocolata dupa gust

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori