Prajitura mozaic cu foi de miere

Reteta de prajitura mozaic cu foi de miere, este o prajitura de casa cu crema in 3 culori, absolut delicioasa, ce poate fi servita la orice sarbatoare sau ocazie festiva.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura mozaic cu foi de miere

Ingrediente

  • INGREDIENTE pentru foi:
  • 300 g zahăr
  • un praf de sare
  • 2 ouă
  • 5 linguri lapte
  • 4 linguri miere
  • 2 linguriţe rase bicarbonat stins cu zeamă de lămâie
  • 50 gr unt
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • făină cât cuprinde pentru un aluat bun de întins
  • aproximativ 450-500 g
  • INGREDIENTE pentru cremă
  • 350 g margarină la temperatura camerei
  • 300 g zahăr pudră
  • 4 1/2 pahare lapte
  • 6 linguri amidon
  • o lingură cu vârf cacao
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • câteva picături de colorant roşu

Mod de preparare

Amesteci ouăle, zahărul, sarea, laptele, mierea, untul, bicarbonatul şi vanilia şi pui compoziţia pe foc până se îngroaşă puţin şi îşi schimbă culoarea. Amesteci încontinuu şi laşi compoziţia Dai la rece pentru 5 minute, apoi adaugi făină până obţii un aluat bun de întins. Coci 4 foi pe fundul tăvii unse cu ulei şi tapetate cu hârtie de copt.

Pui la fiert 4 pahare de lapte cu un praf de sare şi 50 g zahăr pudră. Separat desfaci amidonul în restul de lapte. Când laptele clocoteşte încorporezi amidonul şi amesteci până când compoziţia s-a îngroşat. Dai la rece. Baţi cu mixerul margarina şi zahărul pudră, încorporând treptat crema răcită. Împarţi crema în trei, în prima parte adaugi zahărul vanilinat, în a doua cacao cernută şi în ultima colorantul roşu.

Asamblezi prăjitura, presezi fiecare foaie cu grijă şi dai la rece peste noapte. O tai în forma dorită şi o presari cu zahăr pudră.


Prajitura Mozaic cu foi de miere se serveste a doua zi, dupa ce s-au inmuiat foile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide