Reteta de prajitura mozaic cu foi de miere, este o prajitura de casa cu crema in 3 culori, absolut delicioasa, ce poate fi servita la orice sarbatoare sau ocazie festiva.
Amesteci ouăle, zahărul, sarea, laptele, mierea, untul, bicarbonatul şi vanilia şi pui compoziţia pe foc până se îngroaşă puţin şi îşi schimbă culoarea. Amesteci încontinuu şi laşi compoziţia Dai la rece pentru 5 minute, apoi adaugi făină până obţii un aluat bun de întins. Coci 4 foi pe fundul tăvii unse cu ulei şi tapetate cu hârtie de copt.
Pui la fiert 4 pahare de lapte cu un praf de sare şi 50 g zahăr pudră. Separat desfaci amidonul în restul de lapte. Când laptele clocoteşte încorporezi amidonul şi amesteci până când compoziţia s-a îngroşat. Dai la rece. Baţi cu mixerul margarina şi zahărul pudră, încorporând treptat crema răcită. Împarţi crema în trei, în prima parte adaugi zahărul vanilinat, în a doua cacao cernută şi în ultima colorantul roşu.
Asamblezi prăjitura, presezi fiecare foaie cu grijă şi dai la rece peste noapte. O tai în forma dorită şi o presari cu zahăr pudră.
Prajitura Mozaic cu foi de miere se serveste a doua zi, dupa ce s-au inmuiat foile.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii