Prajitura mozaic cu foi de miere

Reteta de prajitura mozaic cu foi de miere, este o prajitura de casa cu crema in 3 culori, absolut delicioasa, ce poate fi servita la orice sarbatoare sau ocazie festiva.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura mozaic cu foi de miere

Ingrediente

  • INGREDIENTE pentru foi:
  • 300 g zahăr
  • un praf de sare
  • 2 ouă
  • 5 linguri lapte
  • 4 linguri miere
  • 2 linguriţe rase bicarbonat stins cu zeamă de lămâie
  • 50 gr unt
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • făină cât cuprinde pentru un aluat bun de întins
  • aproximativ 450-500 g
  • INGREDIENTE pentru cremă
  • 350 g margarină la temperatura camerei
  • 300 g zahăr pudră
  • 4 1/2 pahare lapte
  • 6 linguri amidon
  • o lingură cu vârf cacao
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • câteva picături de colorant roşu

Mod de preparare

Amesteci ouăle, zahărul, sarea, laptele, mierea, untul, bicarbonatul şi vanilia şi pui compoziţia pe foc până se îngroaşă puţin şi îşi schimbă culoarea. Amesteci încontinuu şi laşi compoziţia Dai la rece pentru 5 minute, apoi adaugi făină până obţii un aluat bun de întins. Coci 4 foi pe fundul tăvii unse cu ulei şi tapetate cu hârtie de copt.

Pui la fiert 4 pahare de lapte cu un praf de sare şi 50 g zahăr pudră. Separat desfaci amidonul în restul de lapte. Când laptele clocoteşte încorporezi amidonul şi amesteci până când compoziţia s-a îngroşat. Dai la rece. Baţi cu mixerul margarina şi zahărul pudră, încorporând treptat crema răcită. Împarţi crema în trei, în prima parte adaugi zahărul vanilinat, în a doua cacao cernută şi în ultima colorantul roşu.

Asamblezi prăjitura, presezi fiecare foaie cu grijă şi dai la rece peste noapte. O tai în forma dorită şi o presari cu zahăr pudră.


Prajitura Mozaic cu foi de miere se serveste a doua zi, dupa ce s-au inmuiat foile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Guacamole

Guacamole

• taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi

Guacamole
Supa crema de telina si pastarnac

Supa crema de telina si pastarnac

• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete• taiati si bucatile de apio tot cubulete•

Supa crema de telina si pastarnac
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu nuci si sos de cafea
1
Prajituri

Negresa cu nuci si sos de cafea

Negresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...

Negresa cu nuci si sos de cafea
Cornulete fragede
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete fragede

O alta reteta de cornulete, cu un aluat tare bun si fraged. Se lucreaza foarte usor cu acest aluat si vi-l recomand cu mare...

Cornulete fragede
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
3
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Cheesecake cu capsuni
4
Prajituri

Cheesecake cu capsuni

O prajitura de sezon delicioasa, mai ales pentru iubitorii cheesecake-ului.

Cheesecake cu capsuni
Placinta rulata cu mere
5
Prajituri

Placinta rulata cu mere

Placinta rulata cu mere este o reteta de prajitura foarte delicioasa. Pentru aceasta reatata aveti nevoie de 1 kg mere, 3-4...

Placinta rulata cu mere
Parteneri
Gem de caise
Bucataras.RO

Gem de caise

Gem de caise
Chec cu afine si merisoare
Gustos.RO

Chec cu afine si merisoare

Chec cu afine si merisoare