Prajitura Multicolorata cu fructe

Pentru retete de primavara! Aroma, culoare si savoare pentru un desert de vis!!!

Portii
8
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura Multicolorata cu fructe

Ingrediente

  • umplutura verde: piure din 4-5 kiwi mari si coapte + 2 plicuri de tort-gelle
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 3 linguri de ulei
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de Carne de pasare
  • un plic de geletina(10 g)
  • 2 blaturi din cate 5 oua
  • umplutura rosie: piure din 500 g capsuni
  • umplutura galbena: piure din pulpa de mandarine (500 g mandarine) + un plic gelatina

Mod de preparare

1. Se prepara blaturile separat in 2 tavi ,mixand albusurile cu un praf de sare si zaharul,galbenusurile frecate cu uleiul se adauga peste albusuri,se dauga si coaja rasa apoi faina. Se Coc in tavi tapetate cu hartie pentru copt cate 20 min.la foc potrivit. Se desprind blaturile de pe hartie si apoi se taie fiecare in cate 2 jumatati egale


2.Se dau la blendercapsunile coapte ,spalate si zvantate apoi piureul obtinut se amesteca cu un plic de ggelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. La fel se procedeaza si cu piureul din pulpa de mandarina. Intr-o tavita mai inalta si de dimensiunea blaturilor asezam primul blat apoi turnam piureul de capsuni,acoperim cu al 2 lea blat, presand usor cu mana,turnam piureul din mandarine,acoperim cu al 3 lea blat.Deasupra turnam piureul de kiwi pe care l-am dat intr-un clocot amestecat cu praful de tort gelle. Lasam la rece 2 ore apoi portionam si decoram cu fructe prajitura.


Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide