Pentru concurs retete de primavara. Se apropie sezonul cand pietele se umplu cu mirosul murelor si trebuie sa incercati reteta asta!
Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se obtine o bezea tare Galbenusurile se freaca cu untul moale, la temperatura camerei apoi se incorporeaza in bezea, se adauga faina in ploaie si se da la copt in tava tapetata cu hartie pentru copt, 20 minute la foc potrivit.
Se scoate blatul de pe hartie,se lasa sa se raceasca apoi se taie in doua jumatatti' Intr-o tava se aseaza o forma patrata cu margini reglabile in care se aseaza prima jumatate de blat.
Se pun 250 g mure la fiert cu o cana de zahar si 50 ml apa rece.
Se lasa sa clocoteasca la foc mic cca 30 de minute apoi, se scurge prin sita siropul de fructe apoi se lasa sa se raceasca.
Pentru crema se mixeaza frisca pana se intareste bine,se toarna siropul in fir subtire apoi incorporam tot in fir subtire si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie.
Se toarna crema peste blatul din forma se presara deasupra murele scurse de sirop apoi se aseaza deasupra cealalta jumatate de blat,se preseaza usor cu mana si se da la rece cel putin 2 ore, de preferat este de seara pana a doua zi,apoi se taie dupa forma dorita.
Se decoreaza fiecare bucata cu frisca mixata si intarita in care am adaugat siropul de mure, in fir subtire si fructe proaspete. Pofta buna!
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii