Pentru concurs retete de primavara. Se apropie sezonul cand pietele se umplu cu mirosul murelor si trebuie sa incercati reteta asta!
Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se obtine o bezea tare Galbenusurile se freaca cu untul moale, la temperatura camerei apoi se incorporeaza in bezea, se adauga faina in ploaie si se da la copt in tava tapetata cu hartie pentru copt, 20 minute la foc potrivit.
Se scoate blatul de pe hartie,se lasa sa se raceasca apoi se taie in doua jumatatti' Intr-o tava se aseaza o forma patrata cu margini reglabile in care se aseaza prima jumatate de blat.
Se pun 250 g mure la fiert cu o cana de zahar si 50 ml apa rece.
Se lasa sa clocoteasca la foc mic cca 30 de minute apoi, se scurge prin sita siropul de fructe apoi se lasa sa se raceasca.
Pentru crema se mixeaza frisca pana se intareste bine,se toarna siropul in fir subtire apoi incorporam tot in fir subtire si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie.
Se toarna crema peste blatul din forma se presara deasupra murele scurse de sirop apoi se aseaza deasupra cealalta jumatate de blat,se preseaza usor cu mana si se da la rece cel putin 2 ore, de preferat este de seara pana a doua zi,apoi se taie dupa forma dorita.
Se decoreaza fiecare bucata cu frisca mixata si intarita in care am adaugat siropul de mure, in fir subtire si fructe proaspete. Pofta buna!

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii