Blatul: Se bat albusurile spuma cu zaharul(pudra)se aduga galbenusurile, apoi faina si la urma nucile. Se unge tava cu unt, se tapeteaza cu faina si s
Blatul: Se bat albusurile spuma cu zaharul(pudra)se aduga galbenusurile, apoi faina si la urma nucile. Se unge tava cu unt, se tapeteaza cu faina si se coace la foc potrivit.
Crema: Se freaca untul cu zagarul se adauga cele 2 galbenusuri, cafeaua si lingura de alcool,la urma nucile prajite si zdrobite.
Glazura: Cacaoa cu cele 2 linguri de apa si 2 linguri de zagar se fierb pina se topeste zagarul apoi se adauga untul. Se amesteca bine, pina da intr-un clocot si se lasa la racit.Cand blatul si glazura s-au racit, se unge blatul cu crema si se pune deasupra glazura.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiEste un aperitiv tare bun pe masa de sarbatori, de pus la pachet sau oricum preferati sa il serviti! Important este ca e...
Chec aperitivTarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniAnul acesta am pus impreuna cu mama gogonele colorate si dragute, ne-am jucat aranjandu-le in borcane, dar cel mai mult o sa...
Gogonele in saramuraReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe face o maia dupa care se framanta bine aluatul din faina lapte cald si sare . Aluatul este bun si pentru paine. Se lasa la...
Placinta cu branza ca in MaramuresBaghrir sunt clatite arabe,de ce spun arabe ptr ca multi spun ca sunt marocane,altii algeriene,de unde provin sigur nu...
Baghrir,clatite 1000 de gauriSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii