Blatul: Se bat albusurile spuma cu zaharul(pudra)se aduga galbenusurile, apoi faina si la urma nucile. Se unge tava cu unt, se tapeteaza cu faina si s
Blatul: Se bat albusurile spuma cu zaharul(pudra)se aduga galbenusurile, apoi faina si la urma nucile. Se unge tava cu unt, se tapeteaza cu faina si se coace la foc potrivit.
Crema: Se freaca untul cu zagarul se adauga cele 2 galbenusuri, cafeaua si lingura de alcool,la urma nucile prajite si zdrobite.
Glazura: Cacaoa cu cele 2 linguri de apa si 2 linguri de zagar se fierb pina se topeste zagarul apoi se adauga untul. Se amesteca bine, pina da intr-un clocot si se lasa la racit.Cand blatul si glazura s-au racit, se unge blatul cu crema si se pune deasupra glazura.
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postPentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de...
Sos de castraveti cu smantanaAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeEste un tort delicios si usor, foarte bun pentru copii, dar si pentru zile festive
Tort cu frisca si fructe
Comentarii