Prajitura nuca cu crema

Blatul: Se bat albusurile spuma cu zaharul(pudra)se aduga galbenusurile, apoi faina si la urma nucile. Se unge tava cu unt, se tapeteaza cu faina si s

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul: 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 140 gr.nuci macinate
  • 1 lingura si jumatate faina
  • putin bicarbonat dizolvat in lamiie
  • coaja de la o lamiie; Crema: 250 gr.unt
  • 160 gr. zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri cafea concentrata
  • 1 lingura alcool(sau coniac)
  • 50 gr.nuci prajite si zdrobite; Glazura: 2 linguri cacao
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri zahar
  • 40 gr.unt

Mod de preparare

Blatul: Se bat albusurile spuma cu zaharul(pudra)se aduga galbenusurile, apoi faina si la urma nucile. Se unge tava cu unt, se tapeteaza cu faina si se coace la foc potrivit.

Crema: Se freaca untul cu zagarul se adauga cele 2 galbenusuri, cafeaua si lingura de alcool,la urma nucile prajite si zdrobite.

Glazura: Cacaoa cu cele 2 linguri de apa si 2 linguri de zagar se fierb pina se topeste zagarul apoi se adauga untul. Se amesteca bine, pina da intr-un clocot si se lasa la racit.Cand blatul si glazura s-au racit, se unge blatul cu crema si se pune deasupra glazura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc