Se amesteca faina cu margarina, galbenusurile, zaharul (dupa gust), se framanta un aluat ce se intinde usor. Se imparte in 5 parti pentru 5 foi, din
Se amesteca faina cu margarina, galbenusurile, zaharul (dupa gust), se framanta un aluat ce se intinde usor. Se imparte in 5 parti pentru 5 foi, din care una mai mare. Se intinde cu facaletul si cu prima foaie se acopera tava de copt peste care se niveleaza umplutura de mac. Se asaza a doua foaie, se pun feliile de mere calite in vin. Urmeaza a treia foaie pe care se desarta nucile macinate si fierte in vin. A patra foaie se unge cu marmelada de prune, se acopera cu ultima foaie de aluat care se unge cu galbenus de ou si se coace la foc mic, multa vreme. Umpluturile se folosesc dupa ce se racesc.
Alte retete de prajituri recomandate

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii