Prajitura Patru anotimpuri este o reteta de prajitura delicioasa cu fructe, usor de preparat, foarte aspectuoasa, potrivita pentru orice ocazie festiva.
Se bat bine albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul, galbenusurile zdrobite, lingurile de ulei, esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt. Se tapeteaza o forma cu hartie, se toarna aluatul si se da la copt in cuptorul preincalzit cca 20 de minute.
Se scoate blatul de pe hartie, se lasa sa se racoreasca si se aseaza pe un platou dreptunghiular (eu l-am asezat pe o tava ).
Se curata fructele si se feliaza in felii foarte subtiri(se lasa la urma marul si banana,sa nu oxideze), se scurge zeama de compot iar boabele de struguri se scurg bine intr-o sita. Se prepara doua pliculete de jeleu(cel rosu) cu zeama de compot, dand intr-un clocot pe aragaz, apoi se lasa cateva minute sa se racoreasca putin si se toarna deasupra blatului, pe toata suprafata.
Se imparte blatul in 4 suprafete egale(eu am folosit o rama reglabila special pentru obtinerea a 4 bucati egale) si se decoreaza fiecare in parte cu cate un sortiment de fructe feliate, exceptie facand cel cu mar unde se completeaza cu banana.
Se prepera si jeleul transprent, dand intr-un clocot450 ml apa cu 5-6 linguri de zahar si esenta de vanilie,toate ametecate continuu pana se leaga putin. Se toarna jelueul fierbinte pe toata suprafata prajiturii, peste fructe. Se lasa cateva minute la rece apoi se decoreaza daca mai dorim cu frisca sau se consuma simpla, taiata in bucati potrivite.
Pofta buna! Reteta Prajitura patru anotimpuri a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii