Prajitura patru anotimpuri

Prajitura Patru anotimpuri este o reteta de prajitura delicioasa cu fructe, usor de preparat, foarte aspectuoasa, potrivita pentru orice ocazie festiva.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura patru anotimpuri

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 3 linguri de ulei
  • sare
  • esenta un
  • plic praf de copt.
  • Decor si Oranre:
  • 4 pliculete jeleu 2 rosii+2 transparente
  • un compot mare de struguri negri
  • 4 fructe coapte de kiwi
  • o portocala mare
  • un mar
  • o banana
  • esenta vanilie
  • cateva linguri de frisca

Mod de preparare

Se bat bine albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul, galbenusurile zdrobite, lingurile de ulei, esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt. Se tapeteaza o forma cu hartie, se toarna aluatul si se da la copt in cuptorul preincalzit cca 20 de minute.

Se scoate blatul de pe hartie, se lasa sa se racoreasca si se aseaza pe un platou dreptunghiular (eu l-am asezat pe o tava ).

Se curata fructele si se feliaza in felii foarte subtiri(se lasa la urma marul si banana,sa nu oxideze), se scurge zeama de compot iar boabele de struguri se scurg bine intr-o sita. Se prepara doua pliculete de jeleu(cel rosu) cu zeama de compot, dand intr-un clocot pe aragaz, apoi se lasa cateva minute sa se racoreasca putin si se toarna deasupra blatului, pe toata suprafata.

Se imparte blatul in 4 suprafete egale(eu am folosit o rama reglabila special pentru obtinerea a 4 bucati egale) si se decoreaza fiecare in parte cu cate un sortiment de fructe feliate, exceptie facand cel cu mar unde se completeaza cu banana.

Se prepera si jeleul transprent, dand intr-un clocot450 ml apa cu 5-6 linguri de zahar si esenta de vanilie,toate ametecate continuu pana se leaga putin. Se toarna jelueul fierbinte pe toata suprafata prajiturii, peste fructe. Se lasa cateva minute la rece apoi se decoreaza daca mai dorim cu frisca sau se consuma simpla, taiata in bucati potrivite.


Pofta buna! Reteta Prajitura patru anotimpuri a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu iaurt
1
Prajituri

Placinta cu iaurt

Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...

Placinta cu iaurt
Aluat pizza
2
Paste si pizza

Aluat pizza

Se framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...

Aluat pizza
Parteneri
Sarmale cu carne si cimbru
Bucataras.RO

Sarmale cu carne si cimbru

Cred ca nu-si au rost cuvintele. :))

Sarmale cu carne si cimbru
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa