Prajitura profito

Prajitura profito este un desert delicios care cu siguranta iti va indulci ziua. Pentru a prepara aceasta reteta ai nevoie de: faina, unt oua, budinca, mere, nuca.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 1 kg faina
  • 3 linguri untura sau unt
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2 pliculete drojdie
  • lapte
  • 300 g nuca
  • 5-6 mere
  • 1 borcan dulceata de caise
  • Pentru crema:
  • 2 budinci roz sau galben
  • 2 linguri faina
  • 7 linguri zahar
  • 1 l lapte
  • 250 g margarina
  • Pentru glazura:
  • 20 g zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri de apa fiarta
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Se pregateste aluatul pentru foi din faina, unt, oua, zahar, bicarbonat, drojdie si putin lapte. Aluatul rezultat se imparte in 3, pentru 3 foi. Intr-o tava se pune prima foaie, se unge cu gem de caise iar apoi se adauga un strat de nuca macinata, un strat de mere rase si putin pesmet, dupa care se acopera cu cea de a doua foaie. Se pune totul la cuptor timp de 20 de minute. Ultima foaie se coace separat.

Pentru crema se pune margarina la topit, se adauga zaharul si faina si se amesteca constant. Separat se prepara budinca si apoi se amesteca cu margarina topita si se amesteca pana devina groasa. Compozitia obtinuta se aseaza deasupra celei de a doua foi si se acopera cu ultima foaie.

Pentru glazura se amesteca toate ingredientele si se fierb la foc mic intr-o cratita mai mica, dupa care se toarna peste ultima foaie.


Prajitura profito se lasa la racit timp de 1-2 ore si apoi se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc