Prajitura pufoasa cu crema de lamaie este o reteta de prajituri extraordinara. Este atat de pufoasa si cremoasa ca nu iti va veni sa crezi. Trebuie sa o incerci neaparat.
In primul rand preparam blatul prajiturii noastre.
Taiem untul cubulete si il mixam impreuna cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul si este pufos. Adaugam coaja de lamaie si esenta, si cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Amestecam faina cu praful de copt si sarea si adaugam treptat, alternand cu sucul de lamaie. Impartim aluatul astfel preparat in 3 si coacem pe rand cele 3 foi ale prajiturii, lasandu-le sa se raceasca. Blatul prajiturii este copt dupa 15-20 de minute, pana este auriu la suprafata.
Intre timp pregatim crema:
mixam bine crema de branza impreuna cu coaja de lamaie si zaharul. Adaugam sucul de lamaie vanilia, iar apoi incorporam usor frisca lichida, amestecam sa se omogenizeze, dupa care mixam la viteza mare pentru 2-3 minute. Pastram la frigider pana la utilizare.
Dupa ce s-au racit blaturile prajiturii, impartim crema in 3, asezam doua parti intre cele 3 blaturi, iar cu ultima parte de crema nivelam exteriorul prajiturii.
Prajitura pufoasa cu crema de lamaie se tine la rece, se serveste decorata cu coaja sau felii de lamaie.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseReteta am luat-o de la Jamila Cuisine, este minunată, numai ca am modificat-o un pic, înlocuind untul cu ulei, fulgii...
Desert briose cu ciocolata alba si ornamente din ciocolata neagraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii