Prajitura Racoroasa cu mascarpone si piersici este o prajitura delicioasa, ce combina perfect blatul de ciocolata cu fructe si mascarpone.
Prajitura Racoroasa cu mascarpone si piersici este o prajitura delicioasa, ce combina perfect blatul de ciocolata cu fructe si mascarpone.
Blatul l-am confectionat rapid astfel: albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra si esenta de vanilie pana ce se transforma intr-o crema dulce si spumoasa. Se adauga apoi laptele si ulei si se mixeaza putin. Apoi se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt. La final se adauga spuma de albusuri si se amesteca bine cu o lingura de lemn. Se da totul la cuptor cam pentru 20 minute (faceti testul cu scobitoarea) intr-o tava de 24/35 cm, tapetata cu foaie de copt. Blatul l-am lasat apoi la racit si l-am taiat in doua.
Crema:
Gelatina se pune la hidratat pentru 10 minute in 3-4 linguri de apa rece, dupa care se pune la topit (aveti grija sa nu fiarba!) pe baie de aburi.
Cele doua galbenusuri se mixeaza cu 5 linguri de zahar pudra (ca la blat) apoi se adauga amidonul. Se pune laptele caldut si se pune la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit.
Branza mascarpone se freaca spuma cu 4 linguri zahar pudra si se pune in crema de oua cand aceasta este rece. Se mixeaza bine pentru omogenizare. Frisca lichida sau smantana pentru frisca se mixeaza pana se ingroasa si se intareste. Daca folositi smantana pentru frisca aveti grija sa nu o transformati in unt. Adaugati apoi in crema de oua si mascarpone. Piersicile se taie bucati si se adauga la final in crema.
Blatul se insiropeaza cu zeama de compot, se pune in tava se pune stratul de crema si deasupra cealalta parte de blat insiropat. Se da la frigider pentru 2 ore.
Pentru glazura am pus pe foc frisca lichida in care am rupt bucati potrivite de ciocolata. Am amestecat continuu pana ce ciocolata s-a topit, si putin peste. Am turnat fierbinte peste blatul asamblat. Se lasa apoi la racit.
Prajitura Racoroasa cu mascarpone si piersici se serveste dupa ce a stat un timp la rece.
Sursa acestei retete este blogul culinar Alice Albinutza.
Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu pruneMusacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...
Musaca greceasca de vinetePrajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...
Prajitura Floare de ColtPentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.
Lichior de bere de casaSunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...
MutabalOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoAmandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...
Amandina insiropata cu cafeaIn principiu prajitura este cam la fel ca in prima postare, mai ales foile, dar am modificat crema, in sensul ca am redus din...
Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii