Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune este delicioasa si simplu de preparat. Pentru aceasta reteta de prajitura trebuie sa folositi 500 gr prune fara samburi.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura rasturnata cu prune

Ingrediente

  • 1/3 cup unt
  • 3/4 cup zahar
  • 1 ou
  • un zahar vanilat
  • 1 3/4 cup faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 3/4 cup lapte
  • 500 gr prune fara samburi

Mod de preparare

Prajitura rasturnata cu prune este delicioasa si simplu de preparat. Pentru aceasta reteta de prajitura trebuie sa folositi 500 gr prune fara samburi. Preincalzeste cuptorul si topeste o lingura de unt in forma rotunda pentru cuptor. Presara cu putin zahar si pune deoparte.
Se amesteca untul ramas cu zaharul,apoi adauga oul si zaharul vanilat si bateti pana devine ca o pasta cremoasa.
Amesteca faina cu praful de copt si sarea si adauga la unt alternativ cu laptele.
Amesteca bine dupa fiecare aditie.
Se pun jumatatile de prune in tava de copt si se toarna compozitia peste.
Se da la cuptor si se coace cam 40-50 de minute.
Se pune o farfurie pe tava de copt si se rastoarna prajitura.


Prajitura rasturnata cu prune se serveste dupa ce s-a racit. E delicioasa cu frisca sau inghetata de vanilie.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci