Prajitura rasturnata cu prune este delicioasa si simplu de preparat. Pentru aceasta reteta de prajitura trebuie sa folositi 500 gr prune fara samburi.
Prajitura rasturnata cu prune este delicioasa si simplu de preparat. Pentru aceasta reteta de prajitura trebuie sa folositi 500 gr prune fara samburi. Preincalzeste cuptorul si topeste o lingura de unt in forma rotunda pentru cuptor. Presara cu putin zahar si pune deoparte.
Se amesteca untul ramas cu zaharul,apoi adauga oul si zaharul vanilat si bateti pana devine ca o pasta cremoasa.
Amesteca faina cu praful de copt si sarea si adauga la unt alternativ cu laptele.
Amesteca bine dupa fiecare aditie.
Se pun jumatatile de prune in tava de copt si se toarna compozitia peste.
Se da la cuptor si se coace cam 40-50 de minute.
Se pune o farfurie pe tava de copt si se rastoarna prajitura.
Prajitura rasturnata cu prune se serveste dupa ce s-a racit. E delicioasa cu frisca sau inghetata de vanilie.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinita.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptor• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii